Олена Юріївна Завадинська – кандидат технічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри з методичної роботи, відмінник освіти України. Фахівець з організації ресторанного господарства, барної справи, організації роботи сомельє, технології продукції ресторанного господарства та сервісної діяльності.

Викладає дисципліни "Організація ресторанного господарства" та "Ресторанна справа".

Автор понад 160 праць наукового та науково-методичного характеру, в тому числі навчального посібника „Організація ресторанного господарства за кордоном”. Приділяла багато часу  науково-дослідній та науково-методичній роботі – брала участь в НДР , присвяченій харчуванню дітей, які зазнали впливу радіоактивного опромінення ( розроблено збірник рецептур страв для шкільного харчування дітей зазначеної категорії) на замовлення Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ; багато працювала над розробкою функціональних продуктів харчування, в т.ч. з студентами магістратури; декілька років працювала по НДР «Розроблення технологій кулінарної продукції і   раціонів оздоровчого харчування» та «Удосконалення стандартів обслуговування споживачів в загальнодоступних закладах ресторанного господарства». По результатам наукової роботи підготовлено близько 70 наукових статей з магістрами та понад 75 доповідей на пленарні та секційні засідання студентських наукових конференцій.

Протягом всього терміну науково-педагогічної роботи періодично проходила стажування в провідних ресторанно-готельних комплексах, фахових державних установах, ДУ Інституті  гігієни та медичної експертизи ім. О.М. Марзєєва,  брала участь в підготовці і проведенні  всеукраїнських та міжнародних кулінарних конкурсів. Постійно підтримую наукове співробітництво з Асоціацією сомельє України та Міжнародною школою барменів „Планета Z”.

Загальний стаж науково-педагогічної роботи – 35 років.