(093) 002-98-08

(096) 989-88-92

         

         

Бариста – творча професія

Ранок студента Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Університету культури не обходиться без чашечки ароматної кави. А щоб отримати насолоду та відчути всі смаки цього тонізуючого напою, необхідний професійний майстер своєї справи – бариста.

Хто ж такий «бариста»?

Чому ця професія є такою запотребованою?

У перекладі з італійської «бариста» означає «людина, яка працює за барною стійкою». Насправді ж бариста – це й кавовий майстер, який  повинен не просто вміти приготувати еспресо або капучіно, він повинен бути справжнім віртуозом у своїй справі і тонким психологом.

До певної міри це навіть спорт. Адже проводяться справжні змагання по всьому світі за звання «Найкращого кавого майстра».  Конкурсанти не тільки зображують свої теоретичні знання про влаштування кавоварок, історію кави, структуру кавової галузі, рецептуру класичного приготування та підготовку кавових зерен, а й практичні – це  справжнє святкове шоу -  налаштування кавоварки, помел кави і приготування  кілька напоїв, один з яких авторський. «Адже просто приготувати чашку кави - це пів справи, а зробити це з відкритим серцем і душею – є під силу тільки справжнім віртуозам».

«Бариста продають не каву! Вони продають атмосферу та неймовірні смаки»! Адже з чашкою терпкого, ароматного напою гість отримує найцінніше – спілкування. Баристи – це і психологи, і артисти, і кухарі, і люди, які в курсі всіх новин в одному флаконі. Зазвичай відвідувачі відвідують той чи інший заклад протягом довгого часу тому що, знаходять у баристі і найкращого друга, і порадника , і майстра своєї справи. Гості (клієнти) знають – тут їх і втішать, і розвеселять, і підтримають, і приготують чудовий Еспресо.

Бариста, майстер з кави повинен бути відповідальною людиною, неухильно дотримуватись професійної етики і завжди бездоганно виконувати свою роботу так, щоб смак кавового напитку був неймовірним. Естетичний смак, вміння красиво оформляти і подавати напій також мають велике значення. Тому вміння зберігати позитивний настрій є дуже важливим.

Нині творча професія – бариста набуває широкого поширення. І саме Факультет готельно-ресторанного і туристичного бізнесу відкриє всі горизонти, аби бути справжнім фахівцем сфері гостинності.

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(093) 002-98-08

Моб.: +38(096) 989-88-92 Готельно-ресторанна справа, консультує: Комарніцький Ігор Олегович

Моб.: +38(093) 002-98-08 Готельно-ресторанний і туристичний бізнес, консультує: Пилипів Вікторія Володимирівна

Моб.: +38(096) 902-29-03 Міжнародний туризм, консультує: Плецан Христина Василівна

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

МИ НА КАРТІ:

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2019 ФГРіТБ КНУКіМ