(093) 002-98-08

(096) 989-88-92

         

         

Гастрономічні тренди Аттики від студентів Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу

Отримавши безцінний досвід під час закордонного стажування студенти Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу хочуть поділитись з вами трендами ресторанного бізнесу Аттики.

Взагалі в Аттиці вас всюди нагодують смачно і ситно, греки дуже бережно ​​ставляться до їжі і стежать за якістю в своїх закладах. Кафе і ресторанів в Аттиці величезна кількість. Як правило, меню вивішено біля входу, це  зручно для  вибору місця  на свій смак і гаманець. Але потрібно  звернути увагу, що багато закладів не працюють по понеділках і в літній період.

Пропонуємо декілька закладів, які «маст хев візіт» від студентів Факультету готельно-ресторанного бізнесу.

 З недорогих закладів з саме грецької кухнею факультет готельно-ресторанного і туристичного бізнесу може порекомендувати «Makalo», де пропонують страви північних регіонів країни. Ціни тут дуже бюджетні, а їжа вище всяких похвал, до того ж представлений великий вибір алкогольних напоїв. Знаходиться ресторан за адресою Nikis 23, недалеко від площі Плака.

З цікавих колоритних закладів рекомендуємо «Brachera» .Місце дороге, але з літнього саду на даху відкривається чудовий вид на місто і Акрополь (плата, Авіссініяс 3).

Невелике, але дуже смачне меню пропонує ресторан «Miniatoura» за адресою Romvis 21. Тут можна скуштувати страви з усієї країни, меню постійно змінюється в залежності від сезону, і ви завжди знайдете в ньому щось нове. Страви прості, ситні і, що важливо, недорогі. За адресою Кідатінеон 41 (Плака) в підвальному приміщенні розташована старовинна таверна Damingos. Дуже  колоритне місце з бочонками вина і неквапливим обслуговуванням. Працює ресторан  лише вечорами і в другій половині літа він зачинений.

«Варто спробувати»:

  • Звичайно, всім відомий грецький салат з місцевими оливками коломата, солонуватий і кришаться сиром фета і свіжими овочами. Тут блюдо називається хоріатіки, або сільський салат.
  • З супів рекомендуємо авголемоно – специфічне блюдо, яке вважається до того ж цілющим при простудних захворюваннях.
  • Із закусок обов’язково спробуйте місцеву долму в виноградному листі – долмадакь.
  • Шанувальникам морепродуктів напевно сподобаються засмажені на грилі кальмари – каламаракья, а любителі гостренького обов’язково повинні спробувати фарширований сирами гострий перець – тірокафтері.
  • Спробуйте сувлаки – невеликі шашлички на шпажках з різних сортів м’яса, птиці або морепродуктів, наприклад, креветок. Риба і морепродукти використовуються в Греції дуже ширше, особливо варто відзначити тушкованого восьминога в томатному соусі з додаванням квасолі.
  • Спробуйте ароматні медові кульки – лукумадес. Пахлава, курабьедес також не залишать байдужими ласунів.

Попереду чимало цікавого!

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(093) 002-98-08

Моб.: +38(096) 989-88-92 Готельно-ресторанна справа, консультує: Комарніцький Ігор Олегович

Моб.: +38(093) 002-98-08 Готельно-ресторанний і туристичний бізнес, консультує: Пилипів Вікторія Володимирівна

Моб.: +38(096) 902-29-03 Міжнародний туризм, консультує: Плецан Христина Василівна

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

МИ НА КАРТІ:

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2019 ФГРіТБ КНУКіМ