(093) 002-98-08

(096) 989-88-92

         

         

Тренди гастротуризму в Індії від студентів ФГРіТБ

Під час закордонного стажування студенти Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Університету культури не лише підвищують рівень професіоналізму, але й розширюють кругозір.

Нині ділимось з вами цікавинками про таємничу Індію.

Індія зачаровує і вабить як магніт. Одного разу познайомившись з нею, Ви назавжди втрачаєте спокій і стаєте її бранцем. Бранцем східного колориту, стародавніх традицій, Тадж-Махала, країни Шамбала і ласкавих хвиль океану. У цій країні все не так як у нас, все живе за своїми правилами.

Індійці надають їжі особливе значення. Для них їжа є чимось більшим, ніж просто процес її поглинання. Кухня Індії так само різноманітна, як і її культура, географія і клімат.

Протягом століть численні поселенці вносили свої корективи у традиційну індійську кухню. Португальці, наприклад, завезли перець, який чудово прижився на території всієї Індії, французи подарували рецепти суфле, багети. Залишили слід в історії кулінарії країни і англійці, завдяки чому для багатьох індійських кухарів немає секретів у приготування пудингів, бутерброда з анчоусами, холодцю з баранячих голів та інше.

Індія батьківщина вегетаріанства, що пояснюється частково кліматичними умовами, але в значній мірі – релігійними приписами. Мусульмани, які населяють переважно північні штати, не їдять свинину, а прихильники індуїзму – яловичину.

Справжня вегетаріанська кухня поширена на півдні Індії. Багато індійців на півдні суворі вегетаріанці. Вони не їдять цибулю і часник, відмовляються від помідорів і буряка, тому що у них колір крові. Основу їх їжі складають солодкий перець, фініки, жовта чечевиця і відварений рис.

Рослинна їжа основа харчування народів Індії. Рис, кукурудза, дав, горох, сочевиця та інші бобові, а також коржики з нижчих сортів борошна (чапати) і овочі – невід’ємна частина індійської кухні. Білки бобових культур мають високу харчову цінність, а рослини на відміну від м’яса не містять холестерину. У сільських районах їжа значно відрізняється від міської. По-перше, жителі тут самі виробляють більшу частину того, що споживають. Інші необхідні продукти вони купують на щотижневих базарах. По-друге, вибір продуктів перебуває у прямій залежності від сезону.

На півдні рис обов’язковий, в той час як на півночі його часто доповнюють або замінюють різноманітні прісні коржі – пури, чаппаті, нан та інші. Загальним для всієї Індії є дав (суп з роздробленої чечевиці з овочами) і дхай (кисле молоко або йогурт, який подають з каррі). Крім того, що дхай – дуже смачна страва, в спеку воно освіжає краще, ніж напої.

У кухні західного узбережжя широкий вибір риби і морепродуктів. У водах Індії водиться багато різних риб, улюблених індійцями: від макрелі і сардин до червоного лютпануса, королівських креветок. Рибу гасять, смажать на сковороді, маринують.

Найпоширенішим напоєм в Індії вважають німбу панч, приготовану з соку лимона і води. Влітку всюди в Індії п’ють сік манго. Пиво, вино та інші напої подавати за столом не прийнято, їжу зазвичай запивають водою. Повсюдно улюбленим напоєм є чай, поширена також і кава. Для поліпшення травлення прийнято закінчувати трапезу жуванням пан. Пан – це листя бетелю, в яке загорнуті зерна анісу і кардамону.

Індійці взагалі надзвичайно люблять борошняне і солодке, тому всі вони дуже схильні до повноти. Що цікаво – хвилюються з цієї причини виключно чоловіки, оскільки канони жіночої краси якраз вимагають наявності у красуні «стегон шириною з сільську вулицю».

Страви в Індії подають на великому, круглому підносі, мідному або зі сталі. На піднос ставлять катори – металеві чашечки для кожної страви, які розташовуються по краях талі.

Відкриваємо світ разом зі студентами Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Університету культури.

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(093) 002-98-08

Моб.: +38(096) 989-88-92 Готельно-ресторанна справа, консультує: Комарніцький Ігор Олегович

Моб.: +38(093) 002-98-08 Готельно-ресторанний і туристичний бізнес, консультує: Пилипів Вікторія Володимирівна

Моб.: +38(096) 902-29-03 Міжнародний туризм, консультує: Плецан Христина Василівна

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

МИ НА КАРТІ:

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2019 ФГРіТБ КНУКіМ