(093) 002-98-08

(096) 989-88-92

Viber   WhatsApp   Telegram   TikTok

Instagram   Facebook      Ukr.net

ФГРІТБ радить найсмачніші страви у вигляді сердець до Дня Святого Валентина

День усіх закоханих! ФГРІТБ підготували для вас інформацію, які ж смаколики приготувати з нагоди цього свята. Тож, головний символ Дня святого Валентина - сердечка. Зовсім прості страви, подані у формі серця, розкажуть про любов краще будь-яких слів.

Студенти Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу знають, що валентинка до Дня всіх закоханих може бути не тільки у вигляді листівки або шоколадки, але і у вигляді смачних страв, приготованих своїми руками. У формі серця можна зробити піцу, салат, яєчню, не кажучи вже про різні тістечка і десерти.

  1. Сердечна яєчниця

Інгрідієнти:

  • сосиска - 2 шт.
  • яйця - 2 шт.
  • сіль, перець до смаку
  • рослинна олія до смаку
  • зелень до смаку

Сосиску почистити і розрізати уздовж навпіл, але не дорізати до кінця. Вивернути дві частини сосиски і з'єднати кінчики так, щоб вийшло сердечко. Скріпити зубочисткою. Злегка обсмажити на невеликій кількості рослинної олії. Як тільки сосиска з одного боку підсмажиться, перевернути і в середину акуратно вбити яйце. Посолити, поперчити. Перекласти на тарілку і посипати рубаною зеленню. Смачний сніданок на День святого Валентина готовий!

  1. Піцца у формі серця

Інгрідієнти:

Основа для піцци:

  • мука - 175 г
  • сухі дріжджі - 1 ч.л.
  • тепла вода - 125 мл
  • сіль
  • оливкова олія - 1 ст.л.

Для начинки:

  • томатний соус - 3 ст.л.
  • помідори - 100 г
  • сухий часник - 1/2 ч.л.
  • сухий орегано - 1/2 ч.л.
  • мелений перець - 1/4 ч.л.
  • моцарелла - 100 г
  • шинка - 6 шматочків
  • тертий пармезан - 50 г
  • розмарин для прикраси
  • базилік для прикраси

З'єднати борошно, сіль і дріжджі в кухонному комбайні. Поєднати в глечику масло і воду. Не вимикаючи комбайн, влити рідину і замісити однорідне тісто. Перекласти на стіл, посипаний борошном і місити тісто 2-3 хвилини.

Перекласти тісто в миску і змастити ззовні оливковою олією. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 40 хвилин, поки тісто не збільшиться в 2 рази. Потім знову місити тісто 1-2 хвилини. Розкачати тісто в коло 30 см, потім покласти на деко. Здавити 2 см від краю, щоб вийшов бортик, і надати основі форму серця.

Змастити тісто томатним соусом. Викласти шматочки свіжих або консервованих у власному соку помідорів. Посипати сухим часником, меленим часником і орегано. Додати нарізану моцарелу, скибочки шинки і посипати тертим пармезаном. Прикрасити листочками базиліку та розмарину.

Поставити піцу в розігріту до 180 градусів духовку і запікати до золотистого кольору. Злегка остудити і подати до столу.

  1. Полуничне морозиво-сердечко

Інгрідієнти:

  • полуниця - 400 г
  • пломбір - 180 г
  • холодна вода - 150 мг
  • цукор - 2,5 ч.л.

3\4 ягід миємо і збиваємо у блендері до стану пюре. Морозиво злегка розморожуємо, щоб воно було м'яким. Змішуємо ягідну масу з морозивом.

Отриману масу розкладаємо по силіконових формочках у вигляді сердечок. Форму ставимо в морозильник на 1,5 - 2 години.

У цей час приготуємо соус. Для цього ягоди, які залишилися, збиваємо в блендері до стану пюре. Додаємо воду і цукор за смаком. Виймаємо сердечка з форми і перекладаємо на тарілки. Прикрашаємо соусом і листочками м'яти.

Рекомендуємо приготувати полуничний мус.

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(093) 002-98-08

Моб.: +38(096) 989-88-92 Готельно-ресторанна справа, консультує: Комарніцький Ігор Олегович

Моб.: +38(093) 002-98-08 Готельно-ресторанний і туристичний бізнес, консультує: Пилипів Вікторія Володимирівна

Моб.: +38(096) 902-29-03 Міжнародний туризм, консультує: Плецан Христина Василівна

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

МИ НА КАРТІ:

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2020 ФГРіТБ КНУКіМ