(093) 002-98-08

(096) 989-88-92

         

         

У світі «високої» кухні

Кулінарія дуже схожа на моду. Сьогодні на зміну стилю ф’южн з’явився новий цікавий напрям – молекулярна кухня. Інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу завжди тримає руку на пульсі розвитку сучасних високих технологій. Ще одним ґрунтовним підтвердженням цьому є нещодавно запроваджений спецкурс «Кулінарне мистецтво», який викладає відомий шеф-кухар з «Академії успішних поварів» Артур Протченко. 21 березня для студентів 1-2 курсів він провів змістовний майстер-клас з окремих технологій молекулярної кухні, де познайомив майбутніх майстрів кулінарної справи з новаціями.

Як пояснив шеф-кухар, молекулярна кухня – розділ трофології – науки про їжу, яка пов’язана з вивченням фізико-хімічних процесів, що відбуваються під час приготування страв. Термін «молекулярна кухня» виник із принципу складових їжі: уся їжа складається з молекул, і реакцій, які відбуваються під час споживання, проходять на молекулярному рівні. Молекулярна кухня насичена не масою їжі, її об’ємом, а, власне, смаком. Ця нанотехнологія приготування страв прийшла до нас з Іспанії, засновником її вважають Феррана Адрию.

На практичному занятті зі студентами були відпрацьовані технології сферифікації і згущування. Було приготовано піну з полуниці, майонез із болгарського перцю «без яєць», морквяну подушку, хрустке молоко, піну з журавлини, морквяний спонж, медову ікру із сиром Дорблю, горохові сфери, манго-сфери з наповненням ікрою, картопляні ньокки, куантро ікру, базилікову ікру.

Під час заняття майбутні готельєри та ресторатори відкрили секрети технологій молекулярної кухні, поділилися своїми враженнями та провели дегустацію незвичайних страв.

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(093) 002-98-08

Моб.: +38(096) 989-88-92 Готельно-ресторанна справа, консультує: Комарніцький Ігор Олегович

Моб.: +38(093) 002-98-08 Готельно-ресторанний і туристичний бізнес, консультує: Пилипів Вікторія Володимирівна

Моб.: +38(096) 902-29-03 Міжнародний туризм, консультує: Плецан Христина Василівна

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

МИ НА КАРТІ:

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2019 ФГРіТБ КНУКіМ