(093) 002-98-08

(096) 989-88-92

         

         

Чудо-технології для майбутніх рестораторів

Студенти Кафедри готельно-ресторанного бізнесу КНУКіМ отримали унікальну можливість бути присутніми на показовому демонстраційному майстер-класі від провідних рестораторів та бренд-шефів. Серед них, директор Торгівельного дому «Афіна» – Лариса Юріївна Ігнатчик; бренд-шеф концерну «Monitowoc» Олександр Якимович Верхогляд; неоднократний учасник, переможець та член журі міжнародних конкурсів з кулінарії, професор – Ігор Миколайович Грищенко і президент Асоціації кулінарів України, доктор технічних наук, професор – Михайло Іванович Пересічний.

Цю зустріч Михайло Іванович назвав «Вступ у майстерність». І після представлення шанованих гостей передав слово Ларисі Юріївні, яка розповіла про свій досвід роботи на підприємстві та визначила основні віхи зустрічі. Першу годину відвели для роботи з мастикою, другу – для ознайомлення кухонним автоматом – пароконвектоматом, третю годину присвятили прикрашанню пряників.

«Мені дуже приємно, що сьогодні зібралась зацікавлена молодь, яка намагається увійти у професію, тому ми постараємось презентувати вам деякі секрети фаху», – почала Лариса Юріївна.

Далі майстер розповідала про різні види мастики (желатинові, молочні, цукрові), глазур, марципани, ставила запитання аудиторії, а за правильні відповіді дарувала студентам невеличкі презенти – професійний інструмент. А також звернула увагу, що українці дуже здібні.

Директор ТД «Артеміда» порекомендувала студентам відвідувати багато майстер-класів, бо на кожному з них вони зможуть почерпнути для себе щось корисне для професії: рецепти, прийоми, секрети, всілякі тонкощі технології приготування. Адже найголовніше, за її словами, це практичне навчання.

З допомогою асистентки Олени Олексіївни продемонстрували різні інструменти для оздоблення та виготовлення кондитерських виробів.

«Найважливіше це те, що ви повинні навчитись дивувати замовника, близьких, себе, – продовжувала розповідь гостя, – коли ви перестанете дивувати – все, ви відстали від своєї професії». Вона звернула увагу на те, що кожна професія постійно розвивається, технічні можливості покращуються, а це означає одне, щоб бути успішним, вчитись потрібно постійно.

Паралельно з розповіддю директора Олена Олексіївна показувала, як можна виготовляти квіти та інші оздоби для кондитерських виробів, а кожен з учасників майстер-класу мав можливість не лише споглядати, але і долучатись до творчого процесу.

Майбутні спеціалісти ознайомились із сучасним інвентарем і дізнались, як з його допомогою можна здешевити собівартість виробу.

Продовжив знайомство майбутніх технологів із професією Олександр Якимович. Він розповів про інноваційні технології Cook&Chill та ecoCooking на прикладі роботи сучасного пароконвектомата CONVOTERM (Німеччина). Як згадувалось вище, Олександр Верхогляд бренд-шеф концерну «Monitowoc» і проводить серії майстер-класів у 14 країнах світу.

Студенти Кафедри готельно-ресторанної справи отримали показовий майстер-клас про останні інноваційні технології, які сьогодні використовуються в ресторанній справі. Познайомились з чудом техніки, яким користуються спеціалісти в роботі ведучих європейських компаній. Чудо-автомат вразив своєю якістю роботи, високим рівнем термоізоляції та збереженням (економією) електроенергії, а також такими унікальними можливостями як:

  • приготування одночасно кількох страв (без шкоди будь-якому з них);
  • ідеальним приготуванням (у відповідності із затребуваною температурою) та регенерацією продуктів;
  • дотриманням європейських еко-стандартів;
  • економією часу (за можливості приготування до 6 страв водночас).

Упродовж проведеного майстер-класу студенти виявляли живий інтерес до кожної з порушених тем, ставили запитання та з радістю пробували самі включатись у процес приготування.

Майстер-клас відвідав відомий ресторатор Михайло Поплавський. Він привітав високоповажних майстрів та з глибокою увагою слухав їхні тонкощі ремесла. Особливо його зацікавила чудо-піч, яку презентував Олександр Верхогляд. Уточнивиши технічні можливості апарату та його ціну, він вирішив придбати техніку.

Директор ТД «Афіна» відзначила, що вперше зустрічає ділову людину, яка так швидко приймає рішення, а студенти сказали Поплавському, що вони дуже задоволені майстер-класами такого типу, бо вони дають можливість інтенсивного розвитку.

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(093) 002-98-08

Моб.: +38(096) 989-88-92 Готельно-ресторанна справа, консультує: Комарніцький Ігор Олегович

Моб.: +38(093) 002-98-08 Готельно-ресторанний і туристичний бізнес, консультує: Пилипів Вікторія Володимирівна

Моб.: +38(096) 902-29-03 Міжнародний туризм, консультує: Плецан Христина Василівна

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

МИ НА КАРТІ:

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2019 ФГРіТБ КНУКіМ