(093) 002-98-08

(096) 989-88-92

         

         

Як досягти успіху у ресторанному бізнесі

Як досягти успіху у ресторанному бізнесі? Із чого починати?! Ці та інші питання порушив під час майстер-класу власник мережі ресторанів Pesto Café та Mister Twister – Андрій Магалецький. Своїми знаннями і професійним досвідом, пов’язаним з розвитком гастробізнесу в Україні і світі, він поділився зі студентами Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу.

На початку зустрічі спікер визначив 3 головні тренди ресторанного бізнесу США, які є популярними і в Україні:

  • альтернативні види м’яса
  • стріт-фуд їжа
  • здорова їжа для дітей.

«Коли ми говоримо про успішний ресторан, варто розуміти, що управління закладом завжди потрібно здійснювати через призму двох інструментів: маркетингового та економічного.

Ресторанна справа – це, у першу чергу, бізнес, а головним його правилом є отримання прибутку», – акцентував Андрій Магалецький і назвав успішні ресторанні концепти:

  • Засновані на постаті («Ліпкін», «Борисов», «Ектор»)
  • Трендові (залежать від часу)
  • Сімейні («Pesto Café», «Файна Фамілія»)
  • Моно-концепти («П’яна вишня», «Реберня під Арсеналом»)
  • Концепти для туристів («Криївка», «Остання Барикада»)
  • Етнічні або дуо-концепти («Хачапурі і вино», «Мафія»)
  • Лакшері («La Familiglia», «Sho»)
  • Традиційні, класичні концепти (національна кухня)
  • Фаст-фудні концепти («Білий налив», «Львівські круасани»)
  • ПАБ + бар («This is Pivbar», «Hendricks», «Правда»).

«Нині Україна переживає спалах ПАБової та кавової культур, і це не може залишитись непомітним. Містами-лідерами з розвитку гастробізнесу є Львів – 1 місце, Одеса – 2-ге та Київ – 3-тє», – зауважив експерт і виділив найбільші та найуспішніші мережі ресторанів в Україні:

  • Фаст-фудні мережі (McDonald’s, KFC, Domino’s)
  • Холдинг емоцій !Fest
  • Мережа TARANTINO family
  • Мережа готелів та ресторанів Reikartz
  • La Familiglia
  • Pesto Café
  • СушиЯ
  • Мафія
  • Іль Моліно
  • Мелроуз
  • First Line Group
  • Aroma-кава
  • Kumpel-груп.

«Створюйте бізнес, орієнтований на процес задоволення потреб і побажань гостей. Успіх залежить від кухні, бару, персоналу, атмосфери, сервісу, маркетингу та віри в концепт. У кожного ресторану має бути своя родзинка», – сказав Андрій Магалецький і навів приклади ресторанів з його авторськими креативними розробками і фішками:

  1. «American Bar&Grill» – The best from USA (1-ий м’ясний ресторан у м. Вінниця; головним символом закладу є мотоцикл Harley-Davidson)
  2. «Тлустий Гусак» (ресторан з кухнею середньовіччя, атмосферою часів лицарства та постійним мешканцем живим гусаком; одна з родзинок закладу – північна частина Львівської стіни, яка знаходиться в самому ресторані і датується 14 і 16 століттями!)
  3. «Zivot a Pivo» (чесько-німецький паб, де щомісяця під час змагань обирають Бургомістра, який упродовж 30 днів отримує певні привілеї та подарунки).

Під час майстер-класу молодь дізналась також про структуру витрат ресторану, як підвищувати доходи, диверсифікацію та ще чимало цікавої інформації щодо створення й успішного розвитку ресторанного бізнесу.

Завершилась зустріч фотосесією та безпосереднім спілкуванням майбутніх рестораторів з Андрієм Магалецьким.

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(093) 002-98-08

Моб.: +38(096) 989-88-92 Готельно-ресторанна справа, консультує: Комарніцький Ігор Олегович

Моб.: +38(093) 002-98-08 Готельно-ресторанний і туристичний бізнес, консультує: Пилипів Вікторія Володимирівна

Моб.: +38(096) 902-29-03 Міжнародний туризм, консультує: Плецан Христина Василівна

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

МИ НА КАРТІ:

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2018 ФГРіТБ КНУКіМ