(093) 002-98-08

(096) 989-88-92

         

         

VІ Міжнародна науково-практична конференція «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації».

В Університеті культури на ФАКУЛЬТЕТІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО І ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ відбулась VІ Міжнародна науково-практична конференція «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації».

VІ Міжнародна науково-практична конференція «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації» відбулась у форматі інтерактиву – цікаві доповіді поважних гостей, панельні дискусії, інноваційні проекти та креативні майстер-класи від провідних фахівців сфери гостинності.

Співорганізаторами Міжнародної науково-практичної конференції цьогоріч  виступили: Департамент туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міжнародна Торговельна Палата ICC Ukraine, Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie (WSTiJO) (Республіка Польща), EMBASSY OF HUNGARY – HUNGARIAN TOURISM Information Office (Угорщина), Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii (Республіка Польща), Мережа еко-ресторанів «Батьківська хата», Асоціація гостинності України, Асоціація кулінарів України, Асоціація гідів України, Асоціація сомельє України, Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова та Opera Hotel Kyiv.

З вітальними словами до учасників конференції та побажаннями плідної роботи виступили : декана Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв Ігор Олегович Комарніцький, доктор філософських наук, професор, проректор з наукової роботи Київського національного університету культури і мистецтв Гуменюк Тетяна Костянтинівна, ректор Київського університету культури, кандидат історичних наук, доцент Пилипів Володимир Іванович.

Про український туризм в контексті формування світогляду законодавчих ініціатив сьогодення у своєму виступі розповіла Романова Анна Анатоліївна, кандидат економічних наук, доктор філософії, Народний депутат України, експерт з питань туризму, Голова підкомітету Верховної Ради України з питань розвитку туризму, курортів і рекреаційної діяльності. Пані Анна зосередила сою увагу на перспективах розвиту та впровадженні ініціатив.

З цікавими та інноваційними доповідями виступили Скавінскі Павел, доктор наук кафедри туризму та екології Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii (Республіка Польща); Лі Інін, PhD, професор Тяньцзиньського університету іноземних мов Тяньцзинь, Китайська Народна Республіка; Jozef Zatko, Dr.h.c. mult. JUDr  Honor. Prof. mult. prorektor pre medzinarodne vztahy Slovensko, Wyzsza szkola komunikacji i zarzadzania (Словацька Республіка). А також трендами з позиції організації туризму в Угорщині поділилась Кабиш Світлана, assistant EMBASSY OF HUNGARY – HUNGARIAN TOURISM Information Office (Угорщина). Зокрема, пані Світлана розповіла про національний туристичний продукт: формування й трансформації на прикладі Угорщини та запропонувала перейняти кращий досвід європейських країн.

Про концептуальні підходи розвитку кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв учасникам та гостям панельної дискусії розповіла Русавська Валентина Андріївна, кандидат історичних наук, професор, завідувач кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв. У своєму виступі Валентина Андріївна наголосила на пріоритетних напрямах розвитку кафедри та особливостях формування конкурентоздатних фахівців сфери гостинності.

Концептуальним трендом цьогорічної Міжнародної науково-практичної конференції «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації» стало, що організатори залучили до панельної дискусії усіх керівників асоціацій напрямів сфери гостинності. Так, про інновації розвитку індустрії гостинності України розповів Лієв Олександр Сергійович, кандидат наук з державного управління, голова  Асоціації індустрії гостинності України. Про сучасний стан та тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні поділився Магалецький Андрій Володимирович, кандидат економічних наук, Президент Асоціації кулінарів України. Проблеми підготовки фахівців турисько-екскурсійної сфери України розкрив Науменко Геннадій Пилипович, Президент Громадського об’єднання «Асоціація професійних об’єднань фахівців кадрового потенціалу турисько-екскурсійної сфери України». Про основні напрями розвитку та шляхи модернізації ділового туризму розповів Бородинець Анатолій, директор Асоціації ділового туризму в Україні. Про інноваційні проекти та сучасне бачення сомельє як професії майбутнього розповів  Сидоренко Дмитро, засновник Асоціації сомельє України, засновник «Школи вин Дмитра Сидоренка». Наголосила на якості роботи гідів як успіху всієї туристичної дестинації Гаврилова Яніна Юріївна, голова правління  Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів».

Після цікавих виступів та обговорень інноваційних впроваджень гості та учасники пленарного засідання мали можливість відвідати інтерактивні майстер-класи від провідних фахівців сфери гостинності. Так, у лабораторії технології продукції та устаткування ресторанів на студентів, викладачів, науковців та гостей Міжнародної науково-практичної конференції очікував майстер-клас «Сучасна кулінарологія м’ясних виробів» від віце-президента і викладача Асоціації шеф-кулінарів України, бренд-шефа Шотландського дому «Whisky Corner» Олексія Повторейка.

У лабораторії організації ресторанного обслуговування відбувалась  панельна дискусія «Формування ефективної системи обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства України. Прикладні аспекти управління бізнес-процесами сучасних підприємств ресторанної галузі». Модератор: Дмитро Сидоренко, засновник Асоціації сомельє України, засновник «Школи вин Дмитра Сидоренка»

У лабораторії інноваційних технологій в туризмі відбувалась панельна дискусія «Зелений туризм в Україні:  стан та тенденції розвитку». Модератор: Локутова Олена Анатоліївна, кандидат сільськогосподарських  наук, доцент,  Національний університет біоресурсів і природокористування України, член Асоціації сільського зеленого туризму. 

На завершення VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації» викладачі, аспіранти, докторанти, науковці та практичні організатори туристичного, готельного та ресторанного бізнесу провели теоретичні узагальнення результатів  наукових досліджень і прийняли резолюцію практичних рекомендацій щодо вирішення проблем розвитку та впровадження інновацій у сфері послуг. Матеріали конференції опубліковані у збірнику «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації».

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(093) 002-98-08

Моб.: +38(096) 989-88-92 Готельно-ресторанна справа, консультує: Комарніцький Ігор Олегович

Моб.: +38(093) 002-98-08 Готельно-ресторанний і туристичний бізнес, консультує: Пилипів Вікторія Володимирівна

Моб.: +38(096) 902-29-03 Міжнародний туризм, консультує: Плецан Христина Василівна

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

МИ НА КАРТІ:

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2019 ФГРіТБ КНУКіМ