(093) 002-98-08

(096) 989-88-92

         

         

Сомельє – професія майбутнього

На Факультеті готельно-ресторанного і туристичного бізнесу КНУКіМ відбувся майстер-клас президента Асоціації сомельє України Дмитра Сидоренка.

Дмитро розповів молоді про тенденції розвитку підприємств в нових реаліях, формування ефективної системи обслуговування споживачів у підприємствах ресторанного господарства та проблеми, що стримують розвиток ресторанного бізнесу в Україні.

Дмитро Сидоренко працює сомельє з 2000 року і за цей період досягнув чималих успіхів у професії, почавши все колись практично з нуля. Тому і студентам він порадив не сидіти на місці, а постійно пробувати щось нове, відкривати в собі нові грані. Як запевняє фахівець, бажання завжди має бути підкріплене знаннями. Ніколи не пізно починати.

«Алкоголь – це алкоголь. Вино – це продукт харчування в багатьох країнах світу, де існує своя культура споживання.

Вино має підходити під обрану страву, гармонувати з нею. Сомельє повинен добре розбиратися в кухні, щоб порадити клієнту відповідний сорт вина, яке у поєднанні з їжею розкриє неповторну гаму смаків», – зазначив Дмитро.

За словами спікера, сомельє – це древня професія, яка в майбутньому стане ще більш затребуваною.

У практичній частині майстер-класу Дмитро продемонстрував молоді Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, як правильно відкривати пляшку вина та наливати її гостю, вказав на основні помилки сомельє й офіціантів, а також показав процес правильного декантування вина, тобто переливання його з пляшки в декантер (спеціальний графин) з метою відокремлення від осаду, насичення киснем та надання необхідної температури.

«Декантування є останньою сходинкою, кульмінаційним моментом подачі вина. Цю операцію проводять для перевірки стану зрілого напою після тривалого зберігання та відокремлення його від осаду. Осад говорить про якість вина.

Для молодого вина потрібна лише аерація.

Декантування – це друге життя вина, при якому розкривається весь його букет», – сказав відомий сомельє.

Сам процес декантування досить непростий, оскільки потрібно дотримуватись певних правил та не пролити жодної краплі вина, переливаючи його з декантера в келих.

Перед тим, як налити вино клієнту, сомельє має спробувати на запах та смак напій і переконатися у його чистоті аромату, відповідному смаку та сумісності з обраною гостем стравою.

«Якщо ви хочете, щоб все було на найвищому рівні, сядьте на місце гостя і уявіть, як би ви хотіли, щоб це було», – звернувся до КНУКіМівців Дмитро.

Студентська молодь ФГРіТБ залишилась у захваті від насиченого і цікавого майстер-класу найкращого сомельє країни. Отримані знанні та практичні навички неодмінно знадобляться їм у майбутній професії.

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(093) 002-98-08

Моб.: +38(096) 989-88-92 Готельно-ресторанна справа, консультує: Комарніцький Ігор Олегович

Моб.: +38(093) 002-98-08 Готельно-ресторанний і туристичний бізнес, консультує: Пилипів Вікторія Володимирівна

Моб.: +38(096) 902-29-03 Міжнародний туризм, консультує: Плецан Христина Василівна

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

МИ НА КАРТІ:

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2019 ФГРіТБ КНУКіМ