(044) 537-20-98

(096) 989-88-92

         

 

«Сучасна кулінарія: нота за нотою»

В Університеті культури відбувся майстер-клас з молекулярної кухні віце-президента і викладача Асоціації шеф-кулінарів України, шеф-кухаря Шотландського дому «Whisky Corner» Олексія Повторейка.

Творити справжні дива на кухні Олексію допомагали су-шеф ресторану «Whisky Corner» Ілля Ульянов та шеф-повар ресторану «Just C.A.F.E.», акредитований викладач кулінарної академії, заслужений член і шеф-експерт Асоціації шеф-кулінарів України Костянтин Ніколенко.

Організував майстер-клас президент Асоціації кулінарів України Михайло Пересічний. Він представив до уваги студентської молоді Кафедри готельно-ресторанного бізнесу КУК поважних гостей.

«Молекулярна кухня – це як у музиці, коли нота за нотою створюється нова мелодія, так і тут з’являються нові аромати, смаки та модерні страви. Із простих продуктів виходять істинні шедеври кулінарного мистецтва.

Сьогодні для наших студентів вперше в Україні буде представлена молекулярна кухня від шеф-кухарів вищого ґатунку, що мають чималий досвід і можуть гідно конкурувати на міжнародному рівні», – зазначив Михайло Пересічний.

За допомогою застосування гаджетів майбутнього, запрошені шеф-кухарі майстерно продемонстрували молоді, як відбуваються процеси розморожування, емульсифікації, дегідрації та вакуумізації, застосовуючи сухий лід і азот. А також показали згущувачі, харчові добавки й текстури, за допомогою яких із простої їжі в кінцевому результаті можна отримати абсолютно іншу форму, вигляд і консистенцію продукту (картоплю у вигляді чорнозему, сир, що нагадує зелену спаржу, або ж куряче філе, яке не відрізнити від вареного яйця). Побачивши вже готову страву, ви ніколи не здогадаєтесь, з чого саме вона приготована.

На оригінальний майстер-клас з молекулярної кухні завітав Михайло Поплавський. Він наголосив на важливості для студентів таких практикумів від провідних кулінарів України, що підкріплюють теоретичні і практичні знання молоді та допомагають їй у реалізації здорових і творчих амбіцій.

«Кухня у стилі модерн – це тренд, високе мистецтво, а головне – здорова і корисна їжа. Створюючи подібні шедеври кулінарії ми випереджаємо час. Наших талановитих шеф-кухарів знають і цінують у всьому світі.

Хочу подякувати креативній команді шефів за те, що знайшли час та презентували свої професійні навички і знання та представили вишукані страви модерністської кухні для студентів Університету культури», – сказав Михайло Поплавський.

За словами Олексія, спеціаліст, який готує страви молекулярної кухні, повинен не тільки знати про хімію і фізику продуктів харчування, але й вміти користуватися спеціальною побутовою технікою: розігрівати, заморожувати, створювати вакуум, обробляти тиском і вуглекислим газом.

«Молекулярна кухня у світі має назву модерністська. Тут використовується все сучасне – інвентар, текстури, техніка, для того, щоб дивувати людей, годувати смачніше і цікавіше.

Кулінарія – це культура вищого рівні, якій навчаються по 6-7 років. Якщо люди стають кулінарами, то це вже на все життя», – розповів Олексій Повторейко.

На завершення майстер-класу Олексій порадив студентам Кафедри готельно-ресторанного бізнесу КУК стажуватись і працювати в елітних ресторанах, поруч із топовими шеф-кухарями. Аби стати справжніми професіоналами, потрібно вчитися у кращих.

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (044) 537-20-98

Моб.: +38 (096) 989-88-92

Моб.: +38 (093) 002-98-08

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38 (044) 285-44-03

Тел.: +38 (044) 285-43-86

Факс: +38 (044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

            

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2017 ФГРіТБ КНУКіМ