(044) 537-20-98

(096) 989-88-92

         

         

Ознайомча практика першокурсників ФГРіТБ

Уже з першого курсу студенти Університету культури поєднують глибинні теоретичні знання, отриманні на лекціях, із практичною підготовкою. У рамках ознайомчої практики першокурсники Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу дізнаються про особливості та специфіку діяльності установ, набуваючи професійних навичок у сучасних готельних та ресторанних закладах.

У перший день ознайомчої практики молодь завітала до панорамного ресторану RAY, що знаходиться на сьомому поверсі ТРЦ Gulliver. Приємною несподіванкою стало те, що першокурсників зустрічали випускники Кафедри готельно-ресторанного бізнесу. Менеджер Василь Романчук та хостес Ірина Костюченко поділились із майбутніми рестораторами своїм досвідом у сфері ресторанного господарства.

Студентську молодь вразив інтер’єр, чітка геометрія простору та лаконічне меню в стилі Nordic, що втілює концептуальний і гастрономічний підхід закладу. Також студенти поспілкувались із відомим шеф-кухарем Крістіаном Клоусеном, який зазначив, що кухня RAY поєднує локальні продукти та нордичний підхід: у меню віддається перевага сезонності страв і чіткому акценту на одному продукті. До того ж, Крістіан Клоусен дав першокурсникам важливу пораду: пошук чистого смаку, локальні продукти та зрозумілі страви – три основні складники, на яких будується кухня.

На другий день практики студенти ФГРіТБ відвідали ресторан з оригінальною назвою «Улюблений дядько». Їх вразила цікава концепція закладу та історія про легендарного Дядька-мандрівника, який привозить з різноманітних країн світу цікавинки та рецепти заморських страв. Корисним було знайомство із тенденціями оформлення інтер’єру та особливостями формування меню. Зокрема декілька залів моделюють Дядькову квартиру, а бенкетний зал оформлений як бібліотека з електронним каміном. В основі невеликого, але насиченого меню «Улюбленого дядька» містяться кухні країн Південного Середземномор’я: Ізраїль, Алжир, Марокко, Єгипет, Греція. Цікавою для майбутніх рестораторів була зустріч із менеджером і керівником закладу. Професіонали своєї справи поділились зі студентами секретами побудови успішного готельно-ресторанного бізнесу, а саме використання мoжливocтeй cучacниx iнфoрмaцiйниx тexнoлoгiй тa oрiєнтування нa фoрмувaння ocвiчeнoї, гaрмoнiйнo рoзвинeнoї ocoбиcтocтi, здaтнoї дo пocтiйнoгo oнoвлeння знaнь, прoфeciйнoї мoбiльнocтi тa швидкoї aдaптaцiї дo змiн i рoзвитку в ресторанній cфeрi, у cиcтeмax упрaвлiння тa oргaнiзaцiї прaцi в ресторані.

Здобувши нові знання про ресторанну галузь, студенти відвідали п’ятизірковий бутік-готель «Опера». Заклад приємно здивував молодь своєю елегантністю та розкішшю, теплим прийомом та атмосферою гостинності. Менеджер презентував готелю, розповів про його історію, номерний фонд, зокрема зазначив про тематичні номери, а саме марокканський, італійський, французький, єгипетський та американський.

За словами першокурсників, у готелі «Опера» можна відпочити від швидкого темпу великого міста та поринути в атмосферу аристократизму, а для студентів – це можливість навчитись мистецтву гостинності і набратись досвіду у створенні ідеальних умов для проживання.

З метою ще більшого засвоєння теоретичних знань з індустрії гостинності студенти також відвідали арт-готель «Баккара», який знаходиться на мальовничій набережній Дніпра. Під час екскурсійного маршруту, студенти з’ясували, що заклад налічує 200 номерів, має ресторан із терасою біля водоймища, літній майданчик, а також конференц-зал і величезну кількість додаткових послуг. Окрім того, майбутні фахівці засвоїли на практиці організацію сервісної та виробничо-технічної діяльності, а також основи маркетингу готельного бізнесу.

Дуже цікавою та пізнавальною для молоді виявилась екскурсія до ресторану сім’ї Дмитра Борисова «Chicken Kyiv». Цей заклад увібрав в себе життя Києва 70-80-их років, дизайн ресторану відтворює минуле столиці, а атмосфера є по-справжньому теплою та домашньою. Студенти із захопленням слухали про таємниці і несподіванки ресторану, ставили питання працівникам та ділились враженнями.

Продовжили ознайомчу практику першокурсники Університету культури в «Останній Барикаді». Це мистецько-гастрономічний простір, місце зустрічі вільних людей – представників нового покоління, народженого трьома модерними українськими революціями: Студентською Революцією на Граніті 1990 року, Помаранчевою Революцією 2004 року і Революцією Гідності 2014 року.

«Остання Барикада» – це майданчик для втілення нових соціокультурних ідей, мозкових штурмів, вироблення і просування цінностей», – зазначила студентка ГРС-17 Валерія Баширова.

«Остання Барикада» – це 100% українська гастрономія та перший 100% український бар», – поділився студент групи ГРТС-47 Дмитро Шевченко.

Відвідинами ресторану «Бессарабія» відзначився ще один день практики. Цей заклад – цілком сучасний вимір, абсолютно нові вибухові смаки та фірмові секрети. Адміністратор закладу, студентка старших курсів Університету культури, провела екскурсію для першокурсників та поділилась з ними власними порадами і професійними настановами.

Майбутніх рестораторів зацікавив новий заклад столиці – готель Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska. Менеджер Тетяна Бабійчук під час гостинного чаювання презентувала готель, розповіла про номерний фонд, структуру закладу, а також ознайомила студентську молодь з високими стандартами обслуговування.

Відчути атмосферу родинного затишку і тепла студенти змогли, завітавши до мережі еко-ресторанів «Батьківська хата». Молодь довідалась про історію створення закладу і ресторанного бізнесу загалом. Першокурсники навіть мали змогу продегустувати фірмові страви – декілька видів вареників та чебуреків.

Отже, протягом ознайомчої практики студенти першого курсу Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу отримали безліч цікавої та корисної інформації щодо своєї майбутньої професії. За словами вихованців факультету, саме такі захоплюючі екскурсії дають можливість закріпити знання, здобуті на лекціях; сформувати практичні навички; знайти роз’яснення та відповіді на численні запитання.

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Є. Коновальця, 36 (каб.709)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38(044) 537-20-98

Моб.: +38(096) 989-88-92

Моб.: +38(093) 002-98-08

E-mail: fgritb@ukr.net

         

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38(044) 285-44-03

Тел.: +38(044) 285-43-86

Факс: +38(044) 285-85-27

E-mail: abiturient@knukim.edu.ua

             

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2018 ФГРіТБ КНУКіМ