Що робить староста в університеті

Що робить староста в університеті

Про роль старости в учнівському колективі відомо ще зі школи. Староста групи університету або коледжу має схожі обов'язками - це формальний лідер, який представляє групу, своєрідна сполучна ланка між студентами та адміністрацією ВНЗ.

Як стати старостою студентської групи?

+книги

Стати старостою може кожен бажаючий, якщо однокурсники за нього проголосують. Але не поспішайте вибирати першого-ліпшого, протягом декількох років навчання цій людині доручається представляти інтереси групи в деканаті і адміністрації ВНЗ.

Які обов'язки виконує староста групи?

1. Обов'язком старости є заповнення журналу, контроль відвідуваністі студентів. Основний неприємний мінус - прогульники люблять просити не ставити пропуск. Дуже складно дотримати баланс між чуйністю і почуттям справедливості. Необхідно мати достатню гнучкість і дипломатичність, щоб донести до однокурсників, що не можна відзначити присутність всієї групи, самотньо зустрічаючи викладача з журналом під пахвою. Він може щось запідозрити.

2. Все потрібно знати. У прямому сенсі - все. Про перенесення занять, «хвостах» студентів, або оформити титульний лист, де і як пройде іспит, знати розпорядження адміністрації: ректора, декана, викладачів і т.д., розклад офіційних заходів. Необхідну інформацію слід своєчасно передавати студентам групи.

3. Знати розклад зборів, своєчасно їх відвідуючи, наприклад старостат або студрада.

4. Являти собою зразок поведінки і гарного навчання в групі.