Майстер-клас італійської кухні

Майстер-клас італійської кухні

Італійська кухня визнана не тільки однією із кращих у світі, але й наймоднішою. Вона підкорила багатьох гурманів одночасним поєднанням вишуканості, простотою приготування і неймовірними смаковими якостями. Піца, паста, лазанья, брускетти, різотто – у всіх куточках світу люблять та готують ці страви.

Щоб поділитися новими технологіями та секретами приготування італійських страв до студентів Кафедри готельно-ресторанного бізнесу з майстер-класом завітали представники компанії «Kenwood». В меню майстер-класу були представлені зелені тальятеллі зі шпинатом, томатним соусом та оливками каламата, профітролі з м’яким сиром, слабо копченим лососем і тарт із лимонним курдом та швейцарською меренгою.

Кожен із присутніх мав можливість продегустувати їх, вони мали дивовижний смак.

Як виявилося приготування італійських страв не така вже і проста річ, адже потребує неабиякої майстерності та професійних вмінь. Відвідувачі ресторану не будуть довго чекати на замовлення, тому на приготування будь-яких і навіть складних страв шеф-кухарям відводиться мінімум часу.

Надійним помічником у цьому є техніка компанії «Kenwood», яка вже 65 років розробляє унікальні кухонні прилади. Компанія «Kenwood» продемонструвала майбутнім рестораторам і готельєрам революційну кухонну машину «Cooking Chef». Її надможливості полягають в одночасному змішуванні і готуванні їжі. Звісно, технічні інновації значно полегшують процес приготування, втім без знання рецептури і тонкощів кожної страви неможливо зробити витвір кулінарного мистецтва досконалим.

Майстер-клас відбувався в рамках лекційно-практичних занять викладачів Кафедри готельно-ресторанного бізнесу з дисципліни «Технологія приготування страв» – Михайла Івановича Пересічного та Ігоря Миколайовича Грищенка.

Упродовж майстер-класу обговорювалися методи і приклади реалізації успішних стратегій ресторанного бізнесу, алгоритми приготування найпопулярніших страв, цікаві ідеї та перспективи розвитку готельно-ресторанного бізнесу у країнах Європи.

«Якось прогулюючись вулицями Бельгії, я та мій колега помітили два ресторани з однаковою кухнею, які були розташовані один навпроти одного, але в одному з них майже не було вільного місця, а в іншому – лише кілька гостей. Стало зрозумілим, що причина криється в різних цінових категоріях. Але найцікавіше з’ясувалося потім. Власник цих двох ресторанів одна й та ж людина. А різці ціни – його власний бізнес-проект».

Студенти дізналися чимало тонкощів приготування страв італійської кухні. Та, як зазначають спікери кулінарного майстер-класу, щоб смачно готувати, треба усміхатися, бо тепло вашої душі додає смаку улюбленим стравам.