Пересічна Світлана Михайлівна

Пересічна Світлана Михайлівна

Кандидат технічних наук, доцент кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу.

InstagramFacebooke-mailORCIDGoogle ScholarScopus IDWeb of Science

Фахівець з кулінарології, з питань раціонального та функціонального харчування, з організації закладів ресторанного господарства. Є автором та співавтором понад 250 наукових та науково-методичних праць, з них 5 навчальних посібники, 7 монографій, 7 збірників рецептур страв і напоїв для різних верств населення, розробник 13 технічних умов та технологічних інструкцій, 26 патентів України на харчову продукцію, понад 60 навчально-методичних видань. Пройшла стажування в Інституті гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзеєва АМНУ (лабораторія спеціальних харчових продуктів), м. Київ; закладах ресторанного господарства готелю «Дніпро», м. Київ; фірмі «Convotherm», м. Мюнхен, Німеччина; Джоб Траст Івент, готелі «Ammon Zeus» Греція, готелі «Рейкарц Медіваль», м. Київ; 4* «Hotel Pineta-San Menaio», Фоджа, Італія, Academy of Management and Administration, Opole, Польща.

Брала участь у виконанні науково-дослідних робіт: «Розроблення і впровадження новітніх технологій кулінарної продукції функціонального призначення»; «Оптимізація харчування студентів вищих навчальних закладів України на основі розроблення і впровадження новітніх технологій харчових продуктів і раціонів оздоровчого призначення»; «Розроблення технології продукції і раціонів оздоровчого харчування»; «Розроблення інноваційних технологій продуктів і раціонів оздоровчого харчування для дітей у дошкільних навчальних закладах».

Заступник голови редакційної ради наукового журналу КНУКіМ «Готельний і ресторанний консалтинг. Інновації». Фахове видання (категорія «Б») за спеціальностями: 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа».

Суддя змагань з кулінарного мистецтва.

Викладає дисципліни: «Вступ до фаху», «Кулінарологія».

Наукові інтереси: дослідження принципів оздоровчого та оптимального харчування; сучасні тенденції у розвитку ресторанного бізнесу.