фундаментальна і практична професійна підготовка соціально мобільних, конкурентоздатних фахівців на основі компетентнісного підходу.
- формування соціокультурного мотиваційного середовища факультету, що сприяє професійному зростанню співробітників;
- стабільний, динамічний та інноваційний розвиток системи професійної підготовки висококваліфікованих фахівців з спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Менеджмент готельно-ресторанного і туристичного бізнесу», «Туризм» в рамках загальнорозвиваючої моделі вищої освіти, що передбачає передачу кращих культурних, наукових і освітніх традицій, підготовку молоді до суспільної і професійної діяльності;
- розвиток і впровадження інноваційних методів та практико-зорієнтованих технологій навчання;
- інтеграція освіти, науки та виробництва факультету;
- підвищення рівня якості знань студентів відповідно до міжнародних стандартів, фахових компетентностей і кваліфікації;
- посилення роботи у сфері формування якісного науково-педагогічного потенціалу шляхом впровадження програм академічного та професійного стажування, підвищення кваліфікації;
- розвиток міжнародної співпраці;
- удосконалення системи профорієнтаційних заходів на основі дистанційного та особистісного підходів до успішної реалізації щорічної програми вступної кампанії;
- формування корпоративної культури факультету, спрямованої на формування позитивного іміджу факультету.
- особистісно-професійна, що передбачає підготовку соціально мобільних, конкурентоздатних висококваліфікованих професіоналів і формування нової, глибоко обізнаної та висококультурної генерації фахівців з готельно-ресторанного та туристичного бізнесу;
- креативно-евристична, що виявляється у постійному творчому пошуку шляхів удосконалення професійної підготовки фахівців сфери гостинності;
- взаємодії і співпраці, що реалізується на університетському (між викладачами і студентами, між кафедрами і факультетами), на всеукраїнському (розвиток партнерської співпраці з відповідними факультетами вузів України) та міжнародному рівнях.
- високої якості освітніх послуг: оновлення змісту освіти, удосконалення результатів освіти, модернізація технологій навчання;
- побудови освітніх програм на компетентнісний основі до стандартів вищої освіти;
- студентоцентризму;
- інноваційності та орієнтації на інноваційні технології;
- рівноцінності реалізації навчальної, організаційно-методичної, наукової та виховної роботи;
- мобільності підготовки фахівців щодо задоволення вимог замовника освітніх послуг та ринку праці;
- ступеневості підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями «Бакалавр» та «Магістр»;
- колективної та особистісної відповідальності за процес і результат професійної підготовки майбутніх фахівців сфери обслуговування;
- випереджального інноваційного розвитку освіти;
- забезпечення зворотнього зв’язку, формування та підтримка сприятливого професійного середовища;
- ефективності, результативності і економічної доцільності діяльності;
- дотримання академічної доброчесності;
- публічності та відкритості, результати роботи Факультету регулярно обговорюються на засіданнях кафедр, радах факультету, університету та розміщуються на офіційному веб-сайті закладу.
- залучення викладачів кафедр до щорічних всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій;
- розширення участі викладачів та студентів факультету у міжнародних форумах, конференціях та конгресах та наукових публікацій у періодичних виданнях, які на час публікації було включено до наукометричної бази Scopus або Web of Science, інших наукометричних баз, визнаних МОН;
- реєстрацію об’єктів права інтелектуальної власності;
- підвищення рівня кваліфікації викладачів, стажування, проведення занять в іноземних закладах вищої освіти (наукових установах);
- розширення та урізноманітнення зв’язків кафедр на всеукраїнському та міжнародному рівнях;
- продовження роботи над науково-дослідними темами, комплексними проектами кафедр факультету;
- створення сприятливих умов зростання кількості науково-педагогічних працівників з науковим ступенем та вченим званням за випусковими спеціальностями факультету;
- розроблення та впровадження інноваційних проектів за результатами наукових досліджень;
- активізацію участі викладачів у міжнародних програмах професійного розвитку.
- організацію та проведення V Міжнародної науково-практичної конференції «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації»;
- організацію та проведення ІІ Міжнародної науково-практичної конференції-фестивалю «Нематеріальна культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: досвід, практик, інновації»;
- розширення співпраці з Українським центром культурних досліджень Міністерства культури з метою здійснення комплексного наукового огляду сучасного стану елементів нематеріальної культурної спадщини як національного туристичного продукту в Україні та за кордоном із залученням зусиль науковців, аспірантів, студентів України та зарубіжних країн;
- посилення співпраці з Департаментом туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міжнародною Торгівельною Палатою ICC Ukraine, Асоціацією кулінарів України з метою практичної реалізації проектів та наукових розробок;
- продовження реалізації системи заходів для отримання статусу діяльності під егідою ЮНЕСКО, що сприятиме підвищенню міжнародної співпраці, реалізації проектів та наддасть широкі можливості для обміну досвідом і впровадження нових стандартів в освіті;
- організацію та проведення кафедрами Готельно-ресторанного бізнесу та Міжнародного туризму науково-практичних круглих столів;
- удосконалення навчальних програм, програм практик, навчально-методичних комплексів тощо;
- започаткування діяльності студентської дослідницької лабораторії по вивченню і презентації об’єктів нематеріальної культурної спадщини в регіонах України в рамках реалізації комплексної системи заходів для отримання відповідного статусу ЮНЕСКО;
- розширення співробітництва з стратегічними зарубіжними партнерами, міжнародними освітніми установами та агенціями;
- активізацію роботи ради молодих вчених факультету із залученням студентів старших курсів, магістрантів, аспірантів та докторантів;
- активізацію роботи студентського самоврядування факультету;
- налагодження постійного зв’язку з випускниками кафедр факультету;
- сприяння працевлаштуванню студентської молоді та випускників кафедр факультету;
- оновлення й доповнення устаткування й предметів сервісу лабораторій факультету;
- організація та проведення Днів відкритих дверей на факультеті та університету, виїзних Днів відкритих дверей у закріплених районах;
- підтримання позитивного іміджу факультету з метою залучення абітурієнтів, шляхом:
— продовження активної співпраці з успішними фахівцями індустрії гостинності та проведення широкого спектру тематичних зустрічей і майстер-класів, з метою розширення професійного і практичного кругозору студентів та формування позитивного іміджу і популяризації факультету у соціальних мережах;
— створення груп оперативної розсилки повідомлень у мобільних додатках: Viber, WhatsApp, Facebook;
— організація і проведення фестивалів й конкурсів, які популяризують факультет: Міс і містер ФГРіТБ, Best Food Fest, Битва титанів, з метою залучення абітурієнтів шкіл та училищ;
— продовження ефективної співпраці з блогерами та відомими випускниками для реклами ФГРіТБ у соціальних мережах з метою залучення абітурієнтів;
— підтримка позитивного іміджу факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу в соціальних мережах з допомогою активної діяльності креативної групи факультету з метою залучення абітурієнтів;
— удосконалення та розвиток офіційного веб-сайту факультету як основного інформаційного поля про факультет готельно-ресторанного і туристичного бізнесу.