Співпраця Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв і роботодавців відбувається за такими напрямками:

На Факультеті готельно-ресторанного і туристичного бізнесу створена та функціонує Рада роботодавців.

Склад Ради роботодавців:

  • Магалецький Андрій Володимирович, кандидат економічних наук, голова Асоціації кулінарів України – голова Ради роботодавців факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу;
  • Цегельник Юлія Олександрівна, начальник відділу продажу турпродукту Центральної Європи, туристична агенція «Поїхали з нами» – заступниця голови Ради роботодавців
  • Магалецька Ірина Анатоліївна, кандидат технічних наук, керівниця відділу навчання Reikartz Hotel Group – секретарка Ради роботодавців.
  • Жишко Альона Миколаївна, директорка ресторану «L’Avenue», проектний менеджер Ірпінської агенції розвитку.
  • Яковенко Данило Олександрович, шеф-кухар Міжнародної тенісної Академії.
  • Олексюк Ангеліна Олегівна, директор ресторану «Сушия».
  • Білоус Ольга Олександрівна, директор кафе «Друзі»
  • Іващенко Олена Петрівна, заступник директора ТОВ «Баккара Плюс».
  • Піменова Наталія Юріївна, начальник відділу кадрів ТОВ «Готельний комплекс «Русь».
  • Соловйов Роман Володимирович, генеральний директор ТОВ «Романов-тур».
  • Шуст Світлана Володимирівна, директор ПП «Кандагар Тревел».

Метою створення Ради роботодавців є підвищення якості підготовки спеціалістів у Київському національному університеті культури і мистецтв.

Рада роботодавців є діалоговим майданчиком представників роботодавців та університету з метою вироблення конкретних пропозицій у вирішенні актуальних завдань розвитку університету та підготовки висококваліфікованих фахівців.

Діяльність Ради роботодавців спрямована на вирішення ключових питань підготовки сучасних бізнес-фахівців шляхом:

- сприяння у вирішенні завдань у галузі щодо формування якісного освітнього середовища, зміцнення освітнього та наукового потенціалу університету з урахуванням сучасних вимог ринку праці;

- сприяння розвитку системи професійної освіти, формуванню професійних компетенцій випускників з урахуванням рекомендацій роботодавців;

- участь у розробці та експертизі освітніх програм та проведенні професійно-практичної підготовки, а також у розширенні баз практики, виконанні спільних науково-дослідних програм, проектів та заходів;

- сприяння у працевлаштуванні випускників.

З 18 жовтня 2021 р. по 31 жовтня 2021 р. був проведений курс підвищення кваліфікації від Reikartz Hotel Group “Level Up” загальним обсягом – 30 год. Курсом було передбачено серію корисних та змістовних вебінарів, які стосувалися принципів роботи сучасної готельно-ресторанної мережі, основних показників ефективної діяльності готелю, стандартів служби прийому та розміщення, чекапу роботи ресторану, організації роботи хаускіпінгу. Після завершення курсу учасники отримали сертифікати про успішне його проходження.

У 2021 році факультетом готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського університету культури і мистецтв було організовано дві міжнародні науково-практичні конференції, в яких взяли участь здобувачі вищої освіти, науково-педагогічні працівники та роботодавці.

  • 8-9 квітня 2021р. відбулась VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації». Співорганізаторами Міжнародної науково-практичної конференції цьогоріч виступили:
  • Міністерство освіти і науки України,
  • Інститут модернізації змісту освіти,
  • Міжнародна Торговельна Палата ICC Ukraine,
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie (WSTiJO) (Республіка Польща),
  • Embassy of Hungary – Hungarian tourism Information Office (Угорщина),
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii (Республіка Польща),
  • Мережа еко-ресторанів «Батьківська хата»,
  • Асоціація гостинності України,
  • Асоціація кулінарів України,
  • Асоціація сомельє України,
  • Сім’я ресторанів Дмитра Борисова
  • BUSINESS & RELAX HOTEL,
  • Туристична компанія «Київські фрески».

Про сучасний стан та тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні поділився Магалецький Андрій Володимирович, кандидат економічних наук, Президент Асоціації кулінарів України. З інноваційними доповідями виступили Лі Інін, PhD, професор Тяньцзиньського університету іноземних мов Тяньцзинь, Китайська Народна Республіка; Jozef Zatko, Dr.h.c. mult. JUDr  Honor. Prof. mult. prorektor pre medzinarodne vztahy Slovensko, Wyzsza szkola komunikacji i zarzadzania (Словацька Республіка), Карягін Юрій Олегович, професор Вищої школи туризму та іноземних мов Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie (WSTiJO), doctor habilitatus, голова міжгалузевої профспілки українських працівників у Польщі (Польща), Сидоренко Дмитро, засновник Асоціації сомельє України, засновник «Школи вин Дмитра Сидоренка».

У форматі секційних засідань конференції на обговорення представлені результати освітньої діяльності за діючими освітніми програмами та проекти нових освітніх програм кафедри, що уже стало традиційною щорічною практикою.

Зокрема, Jozef Zatko (Dr.h.c. mult. JUDr, PhD., Honor. Prof. mult., President of European institute of further education (EIDV), Founder of Eastern European Development Agency (EEDA), Людмила Войтюк (менеджер по роботі з туристами відділу маркетингу Курорту «Дудінце» (Словацька Республіка); Світлана Кабиш (Director EMBASSY OF HUNGARY – HUNGARIAN TOURISM Information Office (Угорщина); Валентина Русавська (кандидат історичних наук, професор, Заслужений працівник культури України, завідувач кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв); Володимир Антоненко (завідувач кафедри міжнародного туризму Київського університету культури, доктор географічних наук, професор); Юрій Карягін (професор Вищої школи туризму та іноземних мов Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie (WSTiJO), doctor habilitatus, голова міжгалузевої профспілки українських працівників у Польщі (Республіка Польща); Нуне Застухова (радник Посольства Республіки Вірменії в Україні), Олена Оганесян, голова громадської організації «Вірменське товариство культурних зв’язків АОКС-Україна»; Євгенія Іванова (заступник начальника управління туризму Київської обласної державної адміністрації, магістрант з менеджменту міжнародного туризму); Віта Михайлова (голова громадської організації «Українська родина», Туреччина, м. Анталія); Валентина Дем’ян (начальник відділу науково-координаційної діяльності та інформації Національної академії мистецтв України, заступник директора Центру розвитку «Демократія через культуру»); Артем Палієнко (перший заступник генерального директора Національного музею народної архітектури та побуту України).

За 2021 рік за підтримки роботодавців організовано і проведено понад 50 майстер-класів, вебінарів та круглих столів, що стосувалися проблем розвитку готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, застосування інноваційних та крафтових технологій, ведення бізнесу в умовах карантинних обмежень, підвищення сервісу та культури працівників закладів готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, психологічних тренінгів щодо ефективного управління та налагодження комунікації між працівниками готельних закладів, ресторанів та туристичних фірм.