16 книг для святкового настрою

16 книг для святкового настрою

Незабаром Новий Рік, а це означає, що і настрій повинен бути ідентичним! Тому, команда студентського парламенту ФГРіТБ зібрала для вас книжки від українських видавництв, що допоможуть ще більше відчути атмосферу Різдва і Нового року та можуть стати гарним подарунком на свята для будь-кого.

+студенти

1. Ульф Старк «Маленька книжка про любов»

Напередодні Різдва може трапитися чимало див. На Фреда, героя «Маленької книжки про любов», чекає багато подарунків. Навіть якщо тато на війні, не вистачає їжі і хлопець майже перед канікулами отримує догану від директора, все, чого він найбільше хоче, здійсниться. У повісті відомого шведського письменника Ульфа Старка ‒ багато світла й любові, і цей настрій книжки дуже точно відтворила в ілюстраціях Марія Фоя.

2. Джоанна Басфорд «Різдво Джоанни», Видавництво Старого Лева

Ця розмальовка для дорослих створена спеціально для періоду святкування Різдва. Просто бери ручки та олівці і розмальовуй, доповнюй або ж прикрашай кожен із цих святкових витворів мистецтва. У книжці заховалася ціла зграйка невловимих маленьких вільшанок. Відшукаєте усіх?

3. Дзвінка Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая»

Це історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя.

4. Тарас Прохасько, Мар’яна Прохасько «Хто зробить сніг»

Це казка про родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг. стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС – 2013» у номінації «Дитяча Книга року ВВС – 2013», а також отримала премію «ЛітАкцент року 2013» у номінації «Поезія і проза для дітей», посіла перше місце рейтингу «Книжка року‘2013» у номінації «Дитяче свято», потрапила до світового каталогу «The White Ravens» у 2014 році.

5. Джон Грін, Лорен Міракл, Морін Джонсон «Хай сніжить»

Три романтичні історії на свята Завдяки трьом популярним підлітковим авторам ця книжка випромінює святкову магію. Три автори — три чудово поєднаних між собою оповідки про кохання, романтику і поцілунки, від яких аж подих перехоплює.

6. Зої Заґґ «Дівчина Онлайн», Видавництво Старого Лева

Пенні — шістнадцять, тож, як і в багатьох підлітків, її життя не таке просте, як видається. Дівчина захоплюється фотографією, має найкращого друга Елліота, та не може порозумітися з однолітками. Про свої розчарування, конфузи, стосунки з хлопцями та панічні атаки вона чесно й відверто розповідає у своєму блозі під ніком Дівчина Онлайн.

А тоді весь світ наче змовляється проти неї. І Пенні разом з родиною та Елліоттом втікає на Різдво до Нью-Йорка, де раптово закохується. Це найромантичніше Різдво у її житті, проте невдовзі дівчина опиняється в епіцентрі мережевого скандалу…

Дебютний роман британської фешн-блогерки, ютуберки та письменниці Зої Заґґ «Дівчина онлайн», який вийшов у листопаді 2014 року, побив рекорд за перший тиждень продажів.

7. Том Флетчер «Різдвозавр», Видавництво Старого Лева

Хлопчик Вільям просить у Санти на Різдво динозавра і навіть не підозрює, чим обернеться його прохання. Гортаючи сторінки цієї веселої динамічної пригодницької книжки британського письменника і музиканта Тома Флетчера, ви довідаєтеся, хто допомагає Санті на Північному полюсі і хто намагається вполювати північних оленів, як з ненависті народжується дружба і чому містер Трандл понад усі свята любить Різдво. І, звісно, познайомитеся з найфантастичнішим книжковим героєм – Різдвозавром.