5 ефективних способів зосередитись на роботі

5 ефективних способів зосередитись на роботі

Студенти факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу пропонують вам 5 способів підвищення ефективності роботи, які мають допомогти вам зосередитись на роботі та виконувати більше завдань з більшим коефіцієнтом користі.

+способи зосередитись

1. Зменшіть кількість завдань, які виконуються одночасно

Вчені з університету в Мічигані довели, що велика кількість завдань може значно знизити ефективність роботи і призвести до повільності її виконання. Згодні із своїми колегами дослідники із Університету Вандербільта, які стверджують, що людський мозок може демонструвати високу ефективність тільки у випадку виконання не більше двох завдань одночасно.

Таким чином слід зменшити кількість завдань до мінімуму – і результативність значно зросте.

2. Медитація – хороший спосіб зосередитись на роботі

Доволі ефективно для кращої концентрації – зайнятись медитацією. Вчені неодноразово доводили, що завдяки щоденній медитації можна значно покращити свої вольові здібності.

3. Складання списку справ

Список справ може допомогти постійно фокусуватись на важливих завданнях. Згідно кількох досліджень, людині властиво краще запам’ятовувати незакінчені чи перервані справи. Тому заведення списку справ допоможе сконцентруватися на тому, що дійсно важливо робити в конкретний період часу, а не згадувати про те, що ще не дороблено.

4. Регулярні вправи

Гарвардська медична школа проводила дослідження по впливу фізичних вправ на ефективність роботи. Дослідники дізнались, що навіть невеликі фізичні навантаження допомагають виробляти білок, який називається «нейротрофічним фактором мозку». Така речовина сприяє покращенню пам’яті та уваги. Але корисний ефект від вправ можливий тільки, якщо їх виконувати постійно.

5. Невеликі перерви

Короткі перерви можуть значно покращити концентрацію уваги. А якщо людина працює довго, то їй дуже важко зосередитись на роботі – вважають вчені Іллінойського університету. Такі висновки були зроблені після низки експериментів, коли одна група довго працювала за комп’ютерами, а інша ходила не невеликі перерви.