Добірка фільмів про бізнес та мотивацію від бізнес-факультету

Добірка фільмів про бізнес та мотивацію від бізнес-факультету

Як почати свій бізнес? Зрозуміло, потрібні знання і ресурси. Але головне – нова ідея. Саме пошуку ідей і способів їх реалізації підприємливі люди присвячують дуже багато часу час. Іноді в цьому може допомогти кіно. Студенти факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу пропонують добірку фільмів про стартапи.

+фільми про стартапи
«У гонитві за щастям»

Реальна історія з життя про звичайного продавця, який мріє стати біржовим брокером. Головний герой Кріс Гарднер має маленького сина та готовий зробити все, щоби забезпечити хлопчику гідне життя.

Фільм розповідає про те, як не опускати руки, навіть якщо здається, що нічого не вийде. Його варто переглянути, щоб нагадати собі: для досягнення поставлених цілей потрібна віра в успіх та наполегливість навіть у складних ситуаціях.

«Засновник»

У фільмі показана історія Рея Крока, засновника мережі McDonald’s. Спочатку Рея зображають як невдаху, який змінив багато професій та продає міксери.

Але незабаром він зустрічає братів Макдоналд. Від них він дізнається про ідею швидкого харчування і мріє розповсюдити McDonald’s по всій Америці.

Головна ідея фільму – успіху можна досягти у будь-якому віці. Головне, щоби була енергія та віра у свою справу.

«Стажер»

Бен Уітакер – головний герой фільму. Йому 70, він вдівець та пенсіонер, який не планує завершувати життя сидячи без діла. Бен влаштовується на роботу в інтернет-проект, що займається модою, а його керівником стає молода жінка.

Фільм показує, як спочатку вони не можуть знайти спільну мови в роботі, проте з часом винесуть багато корисного з цього незвичайного формату співпраці.

«Вовк з Уолл-Стріт»

У фільмі показана реальна історія успіху Джордана Белфорта. Головний герой пережив кілька серйозних злетів та падінь, став біржовим брокером, згодом створив власну компанію.

А ставши успішним – захопився наркотиками, алкоголем та скуповуванням дорогого майна, чим зацікавив поліцію, через що й потрапив у в’язницю.

Проте фінал фільму позитивний – Джордан став успішним бізнес-тренером та письменником, який і сьогодні надихає багатьох людей.

«Теорія всього»

Сюжет фільму розповідає про життя та наукові досягнення фізика-теоретика Стівена Гокінга. У фільмі також можна спостерігати історію кохання Стівена і його дружини Джейн Уайлд.

Незабаром після їхнього знайомства у Кембриджі Гокінг дізнається про те, що хворіє на аміотрофічний склероз, який з часом викликає параліч.

Попри всі незадовільні прогнози лікарів Стівен став вченим, зміг побудувати сім’ю та кар’єру. Фільм доводить, що не треба здаватися на шляху, якщо вами справді керує велика ідея.

«Людина, яка змінила все»

Біографічна спортивная драма про історію бейсбольної команди «Окленд Атлетікс» та її тренера Біллі Біна.

Йому треба створити сильну команду та зробити її успішною, використавши мінімальний ресурс. Сюжет кінострічки показує перемоги та поразки команди, ризики і стратегії, які використовує спортивний менеджер команди заради її успіху.

«Гра на пониження»

Дія фільму відбувається під час фінансової кризи 2007-2008 років. В центрі сюжету − декілька фінансових аналітиків і співробітників компаній з Волл-Стріт, які змогли передбачити фінансову кризу та розвиток її подій. Завдяки цьому вони зіграли на пониження курсу іпотечних облігацій та заробили немалий статок.

У фільмі показано, як успіх у фінансових операціях і бізнесі залежить від рішучості і віри у власні висновки, коли всі навколо сумніваються у тобі.

«Соціальна мережа»

У фільмі показали реальну історію творців соціальної мережі Facebook та життя студента Гарварду Марка Цукерберга. Він зумів, ще будучи студентом, створити гігантську соцмережу, якою користуються мільйони людей в усьому світі. Ця історія вчить наполегливості та не втрачати віру в успіх своєї справи.

«Баррі Сіл: король контрабанди»

Цей біографічний фільм про молодого пілота, завербованого ЦРУ. Він втратив ліцензію льотчика та зв’язався з одним із найбільших колумбійських наркокартелів.

В результаті головний герой Баррі Сіл став важливою ланкою в транспортуванні наркотиків в США 80-х років. Історія фільму показує, що не варто жартувати з законом.

«Авіатор»

Фільм заснований на реальній історії американського мільярдера Говарда Г’юза. Він зумів створити найбільшу в Америці компанію-авіаперевізника, а потім продав її за півмільярда доларів. Отриманий капітал він вклав у кінокомпанії, заводи з виробництва зброї та пивоварні.

Фільм вчить, що життя успішних людей не таке блискуче, як здається на перший погляд. Їхні страхи більш глибокі, вороги жорстокіші, а проблеми – масштабніші. Проте у них завжди є чому повчитися та надихнутися на власні досягнення.