бджола-робот

ФГРІТБ-інновейшин: бджоли-роботи

Студенти Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу знайшли для вас цікаву інформацію. Діджиталізація у всіх сферах життя. Читай та дізнавайся нове з нами – зі студентами Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу.

+бджоли-роботи

Дрони можуть прийти на заміну бджолам найближчим часом. До прикладу Netflix в одній із серій серіалу «Black mirror» уявили що такі бджоли дійсно існують.

Протягом останніх десятиліть дуже актуальною стала проблема масової загибелі бджіл, що зветься «Синдромом краху колонії».

Причини криються не тільки в глобальних змінах клімату, але і в забрудненні навколишнього середовища. Тривалий час вчені намагалися вирішити цю проблему різними способами. Однак завдяки дронам науковцям вдалося втілити це завдання у реальність.

В Японії вчені створили «бджіл-роботів», які представляють собою мініатюрні дрони розмірами близько 5 см. Зібравши пилок з однієї квітки, «бджола-робот» транспортує його до наступної квітки. Але, чи дійсно дрони зможуть так старанно виконувати роботу як справжня бджола?