подорож

Гід не потрібен: як спланувати подорож самому

Індивідуальні тури набирають обертів популярності, так як дають незалежність і можливість самостійно планувати подорож, тому бізнес-студенти Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу підготували для вас маленький чек-лист, як спланувати подорож самостійно.

+подорож

 ✔Планування відпочинку

Готуватися до поїздки найкраще заздалегідь, приблизно за півроку.Вам потрібно відразу визначитися з країною, куди мрієте поїхати, і придбати квитки в обидві сторони.Таким чином Ви відразу позначили межі свого туру. До того ж, раніше бронювання дозволить трохи заощадити фінанси, які можна витратити на екскурсії і розваги.

 ✔Вивчіть країну через інтернет

Забийте країну в пошуковик, і подивіться картинки найпопулярніших визначних пам'яток і природних пейзажів.Так Ви відразу зрозумієте, що хотіли б побачити своїми очима, і зможете відзначити маршрут пересувань. Можна подивитися відео ролики, почитати про Лайфхак, як і де можна заощадити, де смачно і недорого поїсти, що можна побачити цікавого, чого немає в стандартних путівниках.

 ✔Ознайомтеся з відгуками

Реальні відгуки мандрівників доповнять картинку, допоможуть спланувати маршрут, і застережуть від неприємностей. На туристичних форумах досвідчені мандрівники дають слушні поради, розповідають, як дістатися до того чи іншого місця, діляться враженнями і фотографіями.

 ✔Шукайте друзів

Бажано обзавестися знайомими тієї країни, куди планується поїздка.Знайти друзів можна в соціальних мережах, або на сайті CouchSurfing. Даний сервіс дозволяє економити на проживанні і подорожувати по всьому світу.

 ✔Комфорт - це основне правило відпочинку

Якщо Ви плануєте подивитися всю країну за час відпустки, виділяйте на кожне місто не більше трьох днів. Формат житла в даному випадку може бути абсолютно різний, від розкішної вілли, до тусовочного хостелу, і проживання у місцевих. Заздалегідь визначте бюджет на харчування, дізнайтеся, де є недорогі кафе, вивчіть місця, де можна розважитися.

✔Усередині країни необхідно вивчити транспорт, можна відразу придбати абонементи, що дозволить заощадити. Обов'язково скачайте на телефон необхідні додатки, перекладач, онлайн і офлайн карти. Зробіть позначки свого переміщення, і плануйте маршрут для подальших пересувань.

Створення такого власного путівника істотно полегшить відпочинок, дозволить насолоджуватися подорожжю, і ловити кожен позитивний момент.