Ідеальна ранкова рутина продуктивності

Ідеальна ранкова рутина продуктивності

Бізнес-студенти Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу проаналізували інтерв’ю Тіма Ферріса, якого вважають «суперменом Кремнієвої долини». Вже багато років він веде подкаст і пише один за іншим бестселери, присвячені самооптимізації в різних аспектах: від продуктивності до здоров’я. І про що б Ферріс не говорив – він завжди знає, як зробити цей процес ефективнішим. Звідки? Вся справа в його подкасті – The Tim Ferriss Show, куди він запрошує дослідників, лікарів, спортсменів і біохакерів. Розмови з ними дозволяють йому бути в курсі нових способів поліпшити здоров’я, настрій і ефективність. Ось якіф дії пропонує виконувати Тім Ферріс щоранку:

+студенти

1. Застелити ліжко

Неважливо, наскільки поганий у тебе день. Можна заправити ліжко — і навіть в найжахливіший момент це дасть відчуття, що в житті є хоча б одна річ під контролем. На цей ритуал його надихнув виступ екс-адмірала ВМС США Вільяма Макрейвена. Макрейвен стверджує: якщо хочете змінити світ, почніть зі звички заправляти ліжко. Зробивши це, ви відчуєте гордість за виконання завдання, і це дасть сили на наступне завдання. А потім на ще одне, і ще: перша виконана справа запустить ланцюжок продуктивності.

2. Зробити 10 віджимань

Відмінний спосіб прокинутися — коротка зарядка: 5-10 підходів будь-якої вправи. Ферріс надає перевагу віджиманням, після чого приймає холодний душ. Важливо розуміти: це не заміна тренування, а спосіб підбадьоритися, поліпшити настрій і заспокоїти потік думок в голові.

3. Медитувати

Коли Ферріс почав писати книгу «Інструменти титанів», він поговорив з двома сотнями успішних людей: знаменитостями на кшталт Арнольда Шварценеггера, спортсменами, командирами спецоперацій та іншими. Його висновок: 80% успішних людей медитує – як і він сам. Практиці усвідомленості Ферріс присвячує 10-20 хвилин вранці та радить це всім, хто хоче легше концентруватися днем під час важливих справ: робочих нарад, розмов з близькими. Новачкам він рекомендує додатки Calm і Headspace, а також керовані медитації Сема Гарріса і Тари Брач.

4. Заварити «титановий» чай

Чайна ложка пуеру (чорний чай), чайна ложка лун цзину (зелений чай), чайна ложка куркуми, стружка імбиру, кокосове масло. Іноді Ферріс додає до свого звичайного рецепту мате, який містить цілих три стимулюючих речовини: кофеїн (як в кави) теофілін (як в зеленому чаї) і теобромін (як в какао).

5. Зробити записи в щоденнику

Ферріс використовує найрізноманітніші типи записів, в тому числі завжди носить в кишені невеликі блокноти для ідей і цілей. Але вранці він використовує два методи: Morning Pages і Five Minute Journal.