Михайло Поплавський

Ідеї напоїв на зимовий вікенд

Хочемо дати декілька рекомендацій щодо того, які напої краще подавати а які не подавати на святковий новорічний стіл 2022. Як відомо, наступний рік пройде під командуванням такого хижака, як Тигр. Тому всі шиплячі напої слід виключити з новорічного меню цього разу.

Чому так? Звук шипіння у Тигра асоціюється з небезпекою, тому напої, які можуть видавати такі звуки, краще не подавати на стіл. Краще відмовитись від різноманітної сильногазованої мінералки. Поставте замість неї натуральний компот чи сік. Мені здається, що так буде навіть краще. Але ж зрозумійте правильно, це все забубони. Вірити в них чи ні, це вже ваша справа.

+Михайло Поплавський

1. Гарячий шоколад.

молоко - 500 мл;
темний шоколад - 100 г;
цукор - 2 ч. л.;
ванільний цукор - 1 ч. л. Вилийте молоко в каструлю і почніть повільно готувати. Коли молоко почне випаровуватися, повільно додайте шоколад і продовжуйте перемішувати з молоком, поки шоколад повністю не розчиниться. Додайте цукор і ванільний цукор (або стручок ванілі). Можна прикрасити корицею або збитими вершками. У такій приготований гарячий шоколад також можна додати кульку вершкового або ванільного морозива.

2. Індійський коктейль Манго Ласі.

Ласі - освіжаючий напій прямо з Індії, приготований з густого йогурту, води і різних спецій. великий стиглий манго - 1 шт.;
холодна вода - 125 мл;
натуральний йогурт - 200 мл;
мед - 1 ч. л.;
мелений кардамон - 1/4 ч. л.;
кілька кубиків льоду;
свіже листя м'яти для прикраси.

Очистіть манго, наріжте на більш дрібні шматочки і додайте в ємність блендера. Додайте простий йогурт, кардамон, мед і перемішайте.
Потім додайте води, щоб отримати бажану консистенцію.
Розлийте напій по склянках. Додайте в кожну порцію кілька кубиків льоду і листя свіжої м'яти.

3. Глінтвейн.

вино - 4 келиха (бажано червоного, напівсухого);
половина апельсинового соку;
щіпка імбиру, кардамону і кориці;
сушена гвоздика - 3 шт. Перелийте вино в каструлю і тушкуйте.
Апельсин розрізати навпіл і вилити сік в окремий посуд.

Вилийте сік через фільтр або дрібне сито.
Додайте в вино по щіпці кожної спеції, а також гвоздику і апельсиновий сік.
Нагрійте, щоб не закипіло.
Потім зніміть каструлю з вогню і розлийте вино по келихах.

4. Медовий сидр.

фруктовий сік (наприклад, яблучний) - 5 л;
винні дріжджі - 1/5 пачки;
цукор - 5 ч. л.;
мед - 12-15 ст. л.

Перелийте фруктовий сік в бутель для бродіння, потім додайте активні дріжджі і перемішайте.
Поставте бутель в темне місце і тримайте при постійній температурі.
Приблизно через місяць витримки перелийте сидр в заздалегідь підготовлені чисті пляшки.
Додайте в пляшки рівну кількість меду, акуратно перемішайте і закрийте пляшки.
Зберігайте в прохолодному місці до 6 місяців.

5. Ромовий чай.

чай - 2 пакетики;
ромовий сироп - 4 ст. л.;
часточки лимона - 2 шт.;
гілочка розмарину - 2 шт.

Залийте чай 300 мл окропу. Накрийте настій блюдцем і дайте настоятися близько 1 хвилини.
Настій міцного чаю розлити в стакани з льодом і охолодити. Перелийте холодний напій в глечик, відокремивши його від кубиків льоду.
Додайте 3-4 кубики льоду. Додайте в стакан шматочки лимона, розмарину і 2 ст. л. сиропу. Безпосередньо перед подачею по півсклянки влийте холодного чаю.