Інтроверти теж можуть бути хорошими лідерами

Інтроверти теж можуть бути хорошими лідерами

Існує твердження, що кращі лідери — екстраверти, так як вони володіють усіма необхідними якостями для цього. Однак, згідно з дослідженням, проведеним USA Today, приблизно 40% лідерів — інтроверти. Отож, ось 5 істин про інтровертів, які Факультет готельно-ресторанного і туристичного бізнесу підготував для вас:

+інтроверт
1. Інтроверти слухають і вчаться

Замість показової балаканини, яка, як правило, визначає соціальну активність особистості, інтроверти більше слухають і засвоюють інформацію, перш ніж говорити щось самим. Інтровертів також об’єднує любов до навчання та наявність внутрішньої мотивації.

2. Інтроверти характеризуються тихою вдачею

Пам’ятаєте такого маленького тихого хлопчика в школі, який не розмовляв багато і на нього ніхто не звертав уваги? Але одного разу він відкрився і заговорив. І що ж сталося? Всі вирішили послухати, що ж він каже. Ось так діють інтроверти — вони вибирають вдалий момент і починають говорити спокійно і свідомо.

3. Інтроверти стримані

Ніхто не каже, що екстраверти — зарозумілі особи, але інтроверти оцінюють свої здібності та досягнення об’єктивніше (не плутайте це з недооцінюванням). Завдяки цьому вони здатні визнавати свої помилки, недоліки, незнання чогось. Все це — ключові моменти, необхідні для досягнення успіху в роботі і в житті. Також вони готові почути нові ідеї та мати справу із суперечливою інформацією.

4. Інтроверти справляються з невизначеністю

Оскільки інтроверти менш чутливі до зовнішнього визнання, на відміну від екстравертів, їм комфортніше працювати з невеликою кількістю інформації і опиратись імпульсам, які ведуть до провалу. Інтроверти також мають схильність до пошуку альтернативних рішень.

5. Інтровертам комфортно працювати поодинці

В певний момент, навіть якщо ви працюєте з партнерами, ви зіткнетесь з ситуацією, коли вам доведеться працювати самому. Для інтровертів — це не проблема, тому що таким чином вони можуть зосередитись.