Італійський десерт панфорте

Італійський десерт панфорте

Тягучий десерт панфорте — дійсно незвичайний варіант для свят. Хто як не студенти ФГРіТБ знає, що смачного та незвичайного можна приготувати взимку. В рамках дисципліни «Кулінарна етнологія» студенти знайомляться із правилами та стравами кухонь народів світу, що є необхідністю ждя майбутніх професіоналів сфери гостинності.

+студенти

Що потрібно:120 г борошна, 100 г цукру, 0,5 ч. л розпушувача, 250 г горіхів (мигдаль, фундук, арахіс), 300 г сухофруктів(курага, чорнослив, родзинки), 250 г меду, 50 г шоколаду, 2 ч.л какао, 1 ст.л води, 0,5 ч.л кориці, 0, 5 ч.л мускатного горіха, 0,5 ч.л імбиру.

Як готувати:

  1. Змішайте разом цукор, мед та воду в каструлі та доведіть до кипіння. При цьому треба постійно мішати суміш.
  2. Коли вода закипіла, додайте шоколад та какао й мішайте до розчинення.
  3. Зніміть з плити та дайте остигнути. До теплої суміші додайте горіхи, сухофрукти, борошно. Вимішайте.
  4. Застеліть деко чи форму пергаментом, змастіть маслом та викладіть суміш. Так десерт потім легко буде дістати. Випікайте при 150°C 30-40 хвилин.
  5. Зверху пиріг можна присипати цукровою пудрою. Такий десерт може довго лежати в холодильнику.