Любиш панкейки? Лови рецептик

Любиш панкейки? Лови рецептик

Студенти ФГРіТБ пропонують вам на сніданок вихідного дня приготувати швидкі панкейки. Ці американські млинці не поступаються в смаку звичним оладкам, готуються дуже швидко і просто. Ідеальний варіант для ледачого і смачного сніданку.

+студенти

Деякі тонкощі приготування панкейків

  • Всі продукти повинні бути свіжими.
  • Перемішувати потрібно рівно до того моменту, поки вологі і сухі компоненти не з’єднаються, і все. Якщо ви перестараєтеся і борошно почне розвивати клейковину ви в результаті отримаєте гумові млинці, а не пухнасті панкейки.
  • Тісто для панкейків не любить очікування - ні ніч, ні навіть година не піде їм на користь. Повернемося до пункту першого - розпушувач почне вступати в реакцію, як тільки стикнеться з вологим середовищем. Чим більше ви будете чекати після цього, тим менше у нього буде сил підтримувати тісто пухнастим і легким.
  • Американські панкейки мають ніжну рівну скоринку, їх не потрібно дуже засмажувати. Найкраще готувати панкейки на сухій сковороді.

Рецепт приготування панкейків

Для 10 панкейків потрібно:

  • Молоко – 250 мл.
  • Олія – 3 ст.л. (або 40 г масла).
  • Яйця – 1 штука.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Борошно – 170 г.

Змішуємо в мисці молоко, яйця, масло і цукор. Не обов'язково діставати міксер, легко збиваємо все вінчиком або вилкою. Змішуємо борошно, сіль і розпушувач, просіюємо в молочно-яєчну суміш. Гарненько розмішуємо, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.

Розігріваємо сковороду, змащувати нічим не треба, вона повинна бути сухою. На 1 панкейк потрібно 2 ст.л. тіста, так що виливаємо їх швиденько на сковороду і чекаємо, коли почнуть з'являтися бульбашки. Як тільки це станеться, перевертаємо панкейк. Важливо: не потрібно чекати, коли вся поверхня млинчика покриється пухирцями, ось як тільки почали з'являтися, відразу перевертаємо. З іншого боку він пропікається ще швидше.

Такі панкейки можна подавати зі сметаною варенням чи медом, все залежить від вподобань.

Готово! Смачного!