
Менеджер готельно-ресторанного бізнесу
Менеджер готельного та ресторанного бізнесу - це спеціаліст, який керує готелями та ресторанами, з метою забезпечення комфорту своїх гостей. Також це професіонал, який займається обслуговуванням клієнтів. Вступай на факультет готельно-ресторанного і туристичного бізнесу на спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа!
Опис спеціальності
Студенти-магістранти, які обрали спеціальність "готельного та ресторанного бізнесу", дізнаються про основні тенденції розвитку та принципів бухгалтерського обліку на малих та середніх підприємствах гостинності. Майбутні фахівці вивчатимуть правила гостинності, управління, роботи у команді, комунікації, аналітичного мислення. Магістранти оволодіють знаннями у сфері фінансів, іноземних мов, правил техніки безпеки та гігієни, а також навчатися правильно наймати та навчати персонал.
Приклади предметів викладання
Навчальна програма передбачає до вивчення такі предмети:
- Організація готельного бізнесу
- Економіка підприємства
- Організація ресторанної індустрії
- Стратегічний маркетинг
- Управління готельними та ресторанними підприємствами
- Безпека харчових продуктів та санітарія
- Бізнес планування
- Глобальні системи бронювання
- Психологія ділового спілкування
- Підприємницьке право
- Іноземна мова
- Кухня народів світу
Ким може працювати менеджер готельного та ресторанного бізнесу після закінчення навчання?
Після закінчення навчання перед експертами готельного та ресторанного бізнесу відкривається можливість роботи в готелях, ресторанах, туристичних комплексах, кафе, пансіонатах, санаторіях. Обіймати посаду: адміністратор готелю, керівник підприємства громадського харчування, менеджер ресторану, менеджер готелю або ресторану. До посадових обов'язків належить:
- забезпечення чистоти та порядку
- дотримання стандартів якості у всіх галузях (зовнішній вигляд, технічне обслуговування, чистота, зручність)
- вжиття заходів щодо запобігання та ліквідації конфліктних ситуацій
- контроль за дотриманням працівниками трудової та виробничої дисципліни, правил охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та гігієни