Новий туристичний маршрут в соляній шахті

Новий туристичний маршрут в соляній шахті

Вивчаємо нові туристичні маршрути разом із бізнес-студентами факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу. У найстарішій соляній шахті Донбасу, яка функціонує вже близько 140 років, уже в квітні 2021 роки для відвідувачів відкриють новий туристичний маршрут "Таємниці підземного соляного світу".

+соляна шахта

Як повідомляється на сторінці Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) в Facebook, рудник №1 ДП "Артемсіль" повинен стати справжньою скарбницею для любителів оригінальних фото: тут є і зони зі світловими ефектами, і прозорі монокристали, і багатотонна соляна глиба-трибуна, і  соляні барельєфи і скульптури. На глибині 200 метрів тут також розташований музей соледобування з цінними експонатами і церковний музей, який є справжньою родзинкою маршруту.

"Такі місця коштують того, щоб про них знали і місцеві жителі, і українці з інших регіонів, і навіть іноземці. Щоб знали і відвідували. При правильному підході соляні шахти можуть стати одним із символів Донбасу, а соляної туризм - важливою статтею доходу і підприємства  , і області ", - коментує глава Донецької ОДА Павло Кириленко.

При цьому він переконаний, що соляні шахти також можуть стати і місцем для лікувально-оздоровчого туризму, адже мікроклімат соляних печер благотворно впливає на організм людини.