Печиво «Любов»

Печиво «Любов»

Печиво "Любов" - це чудовий десерт, здатний розповісти про ваші почуття, а також порадувати класичним домашнім смаком з яскравою ноткою какао. Простий покроковий рецепт печива допоможе вам спекти його в домашніх умовах.

+Приходько Ксенія

Інгредієнти:

Какао-порошок 2 ст. л.

Кукурудзяний крохмаль 100 г

Ванільний цукор

масло вершкове 200 г

цукор 150 г

борошно 300 г

яйце 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Для приготування тіста просіюємо борошно в глибоку ємність, додаємо цукровий пісок, крохмаль та ванілін. Злегка перемішуємо. Формуємо заглиблення у борошні, розбиваємо туди яйце і знову перемішуємо. Холодне вершкове масло натираємо на терці або ріжемо на маленькі шматочки, додаємо його в тісто і перетираємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси

Для приготування тіста просіюємо борошно в глибоку ємність, додаємо цукровий пісок, крохмаль та ванілін. Злегка перемішуємо. Формуємо заглиблення у борошні, розбиваємо туди яйце і знову перемішуємо. Холодне вершкове масло натираємо на терці або ріжемо на маленькі шматочки, додаємо його в тісто і перетираємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

2. Розділяємо тісто на дві рівні частини, після чого до однієї з них додаємо какао. Ретельно вимішуємо тісто з какао доти, доки воно не набуде рівномірного світло-коричневого відтінку. Какао при цьому має повністю розподілитись по тесту.

3. Присипаємо робочу поверхню борошном. З кожної частини тіста формуємо гладку кулю.

4. Після цього за допомогою качалки розкочуємо кожну кулю в тонкий прямокутний пласт завтовшки 5 мм. Готові пласти накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник. Залишаємо тісто в холодильнику на 30 хвилин.

Після цього за допомогою качалки розкочуємо кожну кулю в тонкий прямокутний пласт завтовшки 5 мм. Готові пласти накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник. Залишаємо тісто в холодильнику на 30 хвилин.

5. Через півгодини дістаємо тісто з холодильника та за допомогою кондитерської вирубки “серце” вирізаємо фігурки спочатку з білого тіста, а потім із шоколадного. Вирізати потрібно максимально швидко, поки тісто не нагрілося і не почало танути.

Через півгодини дістаємо тісто з холодильника та за допомогою кондитерської вирубки “сердечко” вирізаємо фігурки спочатку з білого тіста, а потім із шоколадного. Вирізати потрібно максимально швидко, поки тісто не нагрілося і не почало танути.

6. Вкладаємо в білий пласт тіста шоколадні серця, а в шоколадний – білі.

7. Використовуючи кондитерську вирубку "серце" більшого розміру, вирізаємо фігури з обох шарів тіста. Намагаємося робити це акуратно, щоб не деформувати маленькі серця. Застилаємо лист пергаментним папером або силіконовим килимком і за допомогою лопатки акуратно переносимо на лист великі серця.

Використовуючи кондитерську вирубку "серце" більшого розміру, вирізаємо фігури з обох шарів тіста. Намагаємося робити це акуратно, щоб не деформувати маленькі серця. Застилаємо лист пергаментним папером або силікон

8. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Розташовуємо лист з печивом на рівні середньої полиці. Включаємо режим верх-низ і випікаємо печиво до золотистого кольору протягом 5-7 хвилин. Готовому печивом даємо охолонути, не знімаючи його з дека. Остигло печиво можна переносити на блюдо і подавати до столу.

Усім любові та багато смаколиків! Бон апетіт!