Різдвяне поліно Буш де Ноель

Різдвяне поліно Буш де Ноель

Новий рік у різних куточках світу дуже сильно відрізняється один від одного. Традиції, їжа та види святкувань можуть різнитися навіть в різних регіонах. Студенти ФГРіТБ підготували для вас цікавий та смачний рецепт французької новорічної страви.

Пер де Ноель — французький Дід Мороз. Традиційно у Франції серед устриць, печених гусок, шампанського стоїть на столі ще й «різдвяне поліно». Це шоколадний торт з ганашем у формі колоди. А ще вважають, що Буш де Ноель приносить щастя.

+студенти

Що потрібно: 4 яйця, 100 г масла, 150 г борошна, 100 г цукру, 50 г шоколаду чорного, 100 г твердого сиру, 50 г мигдалю меленого, 50 г фундука меленого, 0,5 ч.л солі, для начинки: 1 яйце, 30 г цукрової пудри, 100 г твердого сиру, 2 ст.л коньяку, 100 г сметани, 10 г желатину, 30 г фундука меленого, для поливки: 150 г шоколаду, 100 мл молока, 100 г сметани, 100 г цукру.

Як готувати:

  1. Білки відокремити від жовтків.
  2. Масло разом з шоколадом розтопити на водяній бані, додати цукор, жовтки, тертий сир, горіхи, спеції.
  3. Білки збити в піну разом з цукром та ввести в шоколадну суміш. Додати сіль та борошно, перемішати.
  4. Запікати коржі близько 20 хв. Духовку попередньо розігріти до 180°C.
  5. Гарячий бісквіт треба приготувати до наступного кроку. Викладаємо корж на дошку, накриваємо рушничком і загортаємо в рулет разом з рушничком на 7-10 хвилин. Після цього рулет можна буде легко згорнути з кремом на останньому етапі.
  6. Для начинки замочити желатин, тоді нагріти коньяк та розчинити в ньому желатин. В суміш додати 1 жовток, цукор, сир, фундук. Окремо збити білок яйця зі сметаною. Усе змішати.
  7. Корж змастити кремом, загорнути в рулет та дати застигнути декілька годин.
  8. Молоко з шоколадом закип’ятити, остудити та додати сметану. Сумішшю полити різдвяне поліно й дати застигнути. Зверху можна пройтися вилкою, щоб зробити «малюнок» деревини.

Повірте, це дуже смачно!