Хочу стати готельєром на ФГРіТБ!

Хочу стати готельєром на ФГРіТБ!

Момент вибору професії – чи не найважливіший у житті кожної людини. Так, цей вибір зворотній і не остаточний, рішення можна змінювати багато разів протягом життя, але ж хочеться одразу не помилитися. Бо ж з моменту визначення з бажаною спеціальністю починається шлях освоєння професії, отримання тих цінних знань і навичок, що з роками допоможуть стати кращим у своїй справі, зробити кар’єру, здобути визнання. Тому, якщо вас зацікавила ця сфера, тоді хучіш вступай до нас на спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа!

Готельєри - це хто такі?

Наразі професія готельєр вважається однією з найбільш високооплачуваних і престижних у закладах готельного типу. Без даних фахівців у згаданому бізнесі просто неможливо обійтися. Менеджери з безліччю професійних обов 'язків є персоналом, без якого нереально налагодити ідеальну роботу будь-якого готелю. І в цій статті ми розповімо про те, хто такі професійні готельєри, а також висвітлимо специфіку даної професії.

+готельєри

Факти з історії професії

Були часи, коли подорожні тільки у своїх мріях представляли відпочинок у готелі, що відрізняється комфортом, безтурботністю і безпекою. Готельєри (це трактирники в ті роки) в основному були невихованими, жадібними і такими, що не викликають довіри людей. Якість же умов проживання теж не радувала відвідувачів. У середині XIX століття ситуація змінилася в кращу сторону - персонал став більш ввічливим і гостинним, з 'явилися нові послуги. Це призвело до значного зростання цін. Зате на території готелів тепер стали розташовуватися салони краси, заклади, що надають послуги розважального характеру, ресторани.

Сучасний готель нового рівня відкрив у Парижі наприкінці XIX століття швейцарець Цезар Рітц. Для того часового відрізка це був значний крок вперед: в номерах готелю були ванні кімнати, обіди приносилися в номер, а по неділях тут можна було поласувати віденськими булочками.

Подібні заклади стали процвітати, в них зупинялися представники знатних сословий і королівських сімейств.

+готельєри

Професійні обов 'язки готельєрів

Готельєри - це фахівці високого рівня, що займають місце на вищій сходинці в готельному бізнесі. Обов 'язки цих людей включають в себе:

  • забезпечення умов комфортного проживання гостей;
  • створення необхідних умов для роботи персоналу готелю;
  • збільшення суми прибутку.

Ці фахівці несуть відповідальність за підтримку на належному рівні іміджу та репутації готелю.

Готельєри розробляють рекламну політику діяльності свого закладу, визначають основні функції його господарських служб. Ця посада також позначається як керуючий готелем або директор готелю.

Способи управління закладом готельного типу різного рівня сервісу і зручностей безпосередньо залежать від його загальної концепції. Залежно від встановлених правил поведінки, готельєр може поводитися з гостями як привітний господар або, навпаки, як стриманий адміністратор готелю.

Щоденні завдання готельєрів

Готельєри - це професіонали в готельному бізнесі, які поряд з глобальними завданнями щодня вирішують безліч питань. До них належать:

  • Організація роботи готелю.
  • Контроль за рівнем обслуговування гостей.
  • Координація діяльності персоналу
  • Забезпечення роботи обладнання.
  • Організація ремонтних робіт.
  • Ведення фінансово-звітної документації.
  • Контроль над обігом коштів.

Потрібні особисті риси

Готельний бізнес є особливою сферою послуг, в якій величезне значення мають особисті якості співробітників. Реальні шанси піднятися кар 'єрними сходами є у комунікабельних, доброзичливих, стресостійких людей з грамотною промовою і хорошими манерами.

Готельєри - це фахівці високого класу, яким протягом робочого дня доводиться вирішувати безліч виникаючих питань, долати чимало нестандартних ситуацій і в той же час завжди проявляти привітність по відношенню до гостей і співробітників готелю.

Адміністратор готелю повинен мати особливе вміння прийняти і розмістити гостей належним чином, незалежно від будь-яких обставин.

+готельєри

Критерії реалізації в професії

Основною умовою успішного працевлаштування на посаду готельєра є вільне володіння однією, а в пріоритеті - кількома іноземними мовами. Знання ж англійської мови необхідне для роботи майже у всіх службах готелю.

Готельєрам слід мати вищу освіту, що підтверджує рівень їхнього інтелекту. Найбільш затребуваною є освіта в сфері готельного бізнесу і туризму, яку можна отримати в багатьох спеціалізованих навчальних закладах. Вітається наявність досвіду роботи та рекомендацій.

Після отримання диплома відразу отримати посаду готельєра майже неможливо. Існують приклади, коли адміністратор готелю починав своє кар 'єрне зростання з посади посудомийника. Щоб досягти вищої сходинки в готельному бізнесі, необхідний досвід роботи і відповідна репутація.

Робота в готелі на посаді готельєра (плюси і мінуси)

Грамотним фахівцям слід мати відомості про те, що в даній професії присутні позитивні і негативні сторони. Так, плюсами роботи готельєрів прийнято вважати:

  • постійну затребуваність на ринку праці;
  • престижність професії;
  • високу заробітну плату.

Мінуси роботи на цій посаді полягають у наступному:

  • Максимальний рівень відповідальності за прийняті рішення.
  • Ненормований робочий день.
  • Високі емоційні навантаження.
  • Постійне спілкування з різними людьми.

Готельєр (керуючий готелем) - досить непроста і відповідальна професія. Ця людина повинна в найдрібніших подробицях знати роботу кожного співробітника готелю і вміло її координувати. Він повинен мати уявлення, які події відбуваються в стінах готелю кожну хвилину.

Зарплата даного фахівця залежить від його компетенції.

Хороші готельєри - це дипломати, фахівці з маркетингу, психологи та менеджери з підбору персоналу, адміністратори та фінансисти в одній особі.