Створюємо комфортний домашній офіс

Створюємо комфортний домашній офіс

Зараз багато хто з нас працює та навчається з дому, проводячи свій робочий день на дивані з ноутбуком на колінах або сидячи на жорсткому стільці. І звичайно ж, організм навряд чи скаже нам за це спасибі. Як же організувати робочий простір вдома так, щоб шия, спина і все, що нижче, не страждали і щоб працездатність залишалася на належному рівні? Відповідь підготували студенти Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу: облаштувати вдома ергономічне робоче місце.

+домашній офіс
Виділіть окремий робочий простір

Дуже важливо виділити в будинку або квартирі місце, яке ви будете використовувати як офіс. Диван, ліжко, кухонний куточок — не підходять. Це має бути окремий простір, призначений тільки для роботи.

Зверніть увагу на освітлення

В якому б приміщенні ви не працювали, освітлення дуже важливе. Якщо воно неправильне, вам доведеться мружитися і присуватися ближче до екрана. Це може порушити зір і поставу.

Знайдіть зручні стілець і стіл

Незалежно від того, працюєте ви вдома або в офісі, ви, ймовірно, будете проводити більшу частину часу сидячи. Ось чому перше, про що вам потрібно подумати — це стілець. Офісне крісло, яке можна регулювати, — найкращий варіант. Воно позбавить вас від дискомфорту в області шиї та попереку. Стіл повинен дозволяти вам сидіти прямо і розташовувати екран на рівні очей. Якщо ви не готові поміняти стіл, вам може допомогти регульована підставка для ноутбука.

Оцініть і за необхідності змініть розташування ноутбука або монітора

Потрібно знайти рівень, на якому ваша голова не буде ні занадто піднята, ні занадто опущена, і шия перестане затікати.

Виробіть ергономічну поведінку

Навіть найзручніше робоче місце може не допомогти, якщо ви не слухатимете своє тіло. Коли ви відчуваєте дискомфорт, не ігноруйте це. Це відчуття може бути ознакою того, що ви втомилися або вам потрібно щось змінити. Час від часу вставайте та робіть перерви в роботі.