ТОП 3 виставок у Києві за версією ФГРіТБ

ТОП 3 виставок у Києві за версією ФГРіТБ

Всі студенти факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу знають, що окрім традиційної освіти, треба отримувати знання від духовного та культурного розвитку. Тому ми запитали здобувачів кафедри музейного менеджменту, які виставки треба обов’язкого відвідати у квітні. Підсумувавши всю інформацію, ми склали спеціально для вас невеличку добірку найцікавіших виставкових проєктів на квітень у Києві.

+студентка
  1. Виставка «Валентин Фельдман. Теорія тіні та перспективи»

З 30 березня до 22 квітня в аукціонному домі Goldens пройде новий виставковий проєкт українського архітектора та художника Валентина Фельдмана «Теорія тіні та перспективи».

Творчість Валентина Фельдмана переважно пов’язана із Кримом та Києвом. У Севастополі й зараз туристи приходять до символічного знака – пам’ятника «Затопленим кораблям», а в Києві митець виховав плеяду талановитих учнів-архітекторів, твори яких стали окрасою музеїв і гордістю міст України. Ба більше, Фельдман став вагомим дослідником акварелі, зробивши значний внесок в розвиток саме акварельного живопису: своїм значним доробком, викладанням в інститутах Харкова та Києва та книгами з теорії та практики акварельного живопису.

До колекції експозиції «Валентин Фельдман. Теорія тіні та перспективи» увійшло одне з найбільших зібрань творів Валентина Фельдмана, придбане київським колекціонером в середині ХХ століття. Переважна кількість робіт свого часу була представлена на виставках творів художника (1940 та 1960 років). Акварелі та малюнки даного зібрання здебільшого присвячені краєвидам Криму, видам Бердичева і Лубен та доповнені декількома натюрмортами.

Експозиція представлена в аукціонному домі Goldens з 30 березня до 22 квітня 2023р.

Графік роботи:

30 березня – 22 квітня 2023

Понеділок – субота 12:00 – 19:00

Неділя - вихідний

Вхід вільний

Адреса:

Київ, вул. Леоніда Первомайського, 4

Аукціонний дім Goldens

+380442409532

www.gs-art.com

+виставка
  1. Виставка «Тим часом в Домі Ханенків»

Виставка “Тим Часом в Домі Ханенків” наповнить усі музейні зали, що вже рік стоять без знайомих усім експонатів. Колекцію законсервовано та убезпечено з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Увесь 2022 рік група художників допомагала музею відповідати на ті виклики часу, що підкидав військовий стан. Це дало можливість створити таку залученість групи, що була би абсолютно неможлива у інших обставинах.

Всі учасники та учасниці процесу увесь рік шукали зв’язки один із одним, з музеєм і реальністю взагалі.

Проєкти кожного з митців є рефлексіями на події цієї війни, на їхній зв’язок із попередніми війнами, на долі музеїв під час повномасштабного вторгнення, а також на історію Музею Ханенків, пов’язану із історією всього міста, всієї країни та історією світового мистецтва в цілому.

Виставка має 3 головні теми:

  1. “Звідки ми говоримо?”

Виставка прагне розповісти про те, ким і як вона створена. Не виключено, що розповідь є незвичною, десь іншо- , а десь інако- мовною. Можливо це розповідь про цілісність та одиничність в команді, можливо про те, чому ми всі все одно тут.

  1. “Критерії вибору”

За якими критеріями твори потрапляють музей? Як їх сортують? Хто і як вибирає, що рятувати в першу чергу? А якщо ми маємо власний вибір?

  1. “Любов”

Це наскрізна тема. Вона повсюдно втручається і поглинає дві перші. Тому що Музей Ханенків – дитя і акт любові. Наша резиденція тут – акт піклування про любов. Ця тема раптово надихнула всіх учасників, а іноді перетворювалась на мову. Це тема, на яку чомусь важко зважитися у мирний час.

Проєкт підтриманий Громадська організація "Музей сучасного мистецтва" / MOCA NGO (Київ) у рамках співпраці @Ukrainian Emergency Art Fund та Teiger Foundation щодо підтримки української культури в умовах війни через втілення значущих кураторських проєктів.

Зверніть увагу:

— Вхід на виставку відбувається з 10:30 до 17:00 (виставка працює до 17:30), з середи по неділю.

— Онлайн можна придбати лише дорослий повний квиток. Пільговий квиток (шкільний, студентський, пенсійний) можна придбати в касі музею, вартість 50 грн.

— Продаж онлайн квитків на поточний день зупиняється за годину (16:30) до закриття музею (17:30)

— Придбаний квиток діє з 10:30 до 17:00 в день, якій ви обрали під час оформлення замовлення.

— Під час оголошення повітряної тривоги події призупиняються, учасники мають залишити територію музею та пройти до укриття (найближче – метро Площа Льва Толстого).

— Якщо тривога не буде скасована протягом 50 хвилин, подія переноситься на наступну дату проведення заходу. Придбані квитки є дійсними.

— Всю необхідну інформацію вам нададуть адмістратори та адміністраторки музею.

Графік роботи:

11.03.2023 - 30.04.2023

Понеділок - субота 10:30 - 17:30

Адреса:

музей Ханенків, Терещенківська, 15

Вартість квитка: 50-100 грн

+виставка
  1. Виставка « Спадщина»

1 листопада у Скарбниці Національного музею історії України відкрилася виставка про культуру Криму «MIRAS. Спадщина».

Що ми знаємо про культуру кримських татар – корінного народу України? Що означають символи традиційного орнаменту орьнек? Як кримські татари вбиралися та проводили дозвілля 200 років тому? Які з давніх традицій збережені донині? Які сенси об’єднують кримських татар та українців? Кримські татари – корінний народ України, чиє походження та історична доля нерозривно пов’язані із Кримом і Північним Причорномор’ям. Традиційна культура цієї спільноти століттями поєднувала в собі окремі риси різних цивілізацій: середземноморської, близькосхідної, центральноазійської. Але на своєму шляху вона не стала уламком чи периферією жодної з них, вибудувала власну ідентичність та самобутність в унікальному етнічному мереживі Криму.

На виставці «MIRAS. Спадщина» вперше комплексно представлено найбільшу на материковій частині України колекцію предметів кримськотатарського ювелірного мистецтва й побуту XIХ – початку XX століть. Зокрема, тут можна побачити срібні к’ушаки (жіночі пояси) та топеліки (навершя жіночих головних уборів), які вражають витонченістю роботи в техніці кримськотатарської філіграні (ХІХ – початок ХХ століття, колекція Скарбниці). Також демонструються срібні футляри для Корану та чоловічі амулети, посуд для кавування, традиційний одяг кримських татар, зразки вишивки золотом.Глядачі зможуть ознайомитися зі звичаями, мистецтвом, релігійними та світоглядними традиціями корінного народу Криму завдяки багатим орнаментальним композиціям. Майстри декоративного мистецтва створювали їх не лише як елемент інтер’єру, а й вкладали у свої роботи глибокі сенси, близькі й українцям, а саме: прагнення благополуччя, міцної родини, безпеки й захисту, поваги до старших, здоров’я, зв’язку з природою та батьківщиною.

Партнерами проєкту є:

  • Національний музей українського народного декоративного мистецтва;
  • Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського;
  • дизайнерка українського етнічного одягу Олена Дідик.

У експозиції представлені предмети із приватних колекцій Есми Аджієвої, Віталія Проволовського та Ельміри Сеіт-Аметової.Куратори виставки – старший науковий співробітник Національного музею історії України Олексій Савченко та голова ГО «Алєм» Есма Аджієва.

Виставка працює з 1 листопада. Скарбниця Національного музею історії України працює з вівторка по неділю з 10:00 до 17:00.

Виставка триватиме до 30 червня 2023 року.

Графік роботи:

01.11.2022 - 30.06.2023

Вівторок - неділя 10:00 - 17:00

Адреса музею:

вул. Лаврська, 9, корпус 12 (територія Національного заповідника «Києво-Печерська лавра»).

Вартість квитка: 50-90 грн

+виставка