ТОП-7 порад, для твоєї впевненості

ТОП-7 порад, для твоєї впевненості

Впевненість — не обов’язково вроджений фактор. Найчастіше це результат багаторічної кропіткої роботи, розвитку відкритого мислення і корисних звичок.

Ось ТОП-7 порад від бізнес-факультету, які допоможуть тобі розвинути впевненість у собі і закріпити її на довго. Щоб у майбутньому ви могли впевнено долати будь-які перешкоди і швидше відновлюватися у складних ситуаціях.

+студентки

1. Став собі цілі

У будь-якій сфері життя у тебе повинні бути власні цілі, яких ти будеш досягати. Необов’язково глобальні, але важливі й цінні для тебе у конкретний момент. Реалізувавши одну, став перед собою нову мету. І щоразу піднімай планку, щоб для її досягнення потрібно було докладати зусиль: розвивати навички, вивчати щось нове, змінювати звичну модель поведінки, впроваджувати корисні звички.

2. Дій в напрямку бажаного

У роботі над розвитком впевненості використовуйте мистецтво маленьких кроків. Не кидайся відразу на великі непідйомні завдання — дроби шлях до своєї мети на маленькі етапи і починайте з найпростішого для вас. Завершивши перший етап, похваліть себе за досягнуте й подумайте, що вам потрібно зробити, щоб перейти на наступний етап. Крок за кроком ви дістанетесь вершини своєї мети. Кожен такий пройдений шлях — внесок у твою впевненість у собі.

3. Визнай свої досягнення

Колись вам довелося докласти зусиль, щоб навчитися їздити на велосипеді, здобути освіту, скласти перше резюме, отримати роботу, збільшити свій дохід, поліпшити стосунки з колегами. Навіть якщо сьогодні накопичений досвід та отримані результати здаються зовсім незначними, саме завдяки їм ви розвинули певні навички й досягли успіхів. Відстеження досягнень допомагає краще зрозуміти свої сильні сторони і закріпити отриманий позитивний досвід, що є фундаментом для впевненості у своїх силах.

4. Створюй оточення, яке вас підтримує

Усім нам вкрай необхідно знати, що є люди, які в нас вірять і підтримають у важку хвилину. Твоє завдання — більше спілкуватися саме з такими людьми. Якщо у твоєму оточенні є токсичні люди, які переконують, що ти не зможеш, не впораєшся, у тебе не вийде, — мінімізуй, а краще повністю відмовся від спілкування з ними.

5. Використовуй свої сильні сторони

У професійному розвитку спирайся на свої сильні сторони. Для цього тобі необхідно:

  • добре вивчити себе та свої особливості;
  • об’єктивно оцінювати свої можливості;
  • усвідомлювати, що ви можете, а що ні, що виходить легко, а що вимагає від вас значних зусиль;
  • знати, які ваші якості і в яких ситуаціях є вашою перевагою;
  • розуміти, які конкретні дії допоможуть розвинути ваші зони росту.

6. Знайди собі заняття для душі

Самореалізація людини безпосередньо впливає на зростання її впевненості в собі. Знайдіть діяльність, де ви будете сповна реалізовувати ваші здібності і таланти. Що завгодно, де ви будете отримувати задоволення від процесу і результату. Що дозволить вам максимально зануритися у те, що вас по-справжньому захоплює.

7. Постійно навчайся

Сьогодні здатність швидко навчатися — ключова компетенція успішних людей, тому зробіть навчання своєю звичкою. Розширюйте й оновлюйте свої знання у цікавій для вас сфері та впроваджуйте те, що дізналися, в життя й роботу. Вивчення і застосування нових знань не тільки зробить ваш світогляд ширшим, а життя — наповненим новими враженнями. Враховуйте, що завершення чергового курсу мозок сприймає як нове досягнення, що в свою чергу впливає на зростання впевненості в собі.

Будь впевненим у собі! Будь на бізнесі!