Тренди 2021 ресторанного бізнесу

Тренди 2021 ресторанного бізнесу

Ресторанна сфера постійно змінюється залежно від світових подій та попиту. Але глобальна пандемія перевернула все з ніг на голову: одні тенденції втратили актуальність, інші — набули. Те, що тільки планувалось упроваджувати, нині стало життєвою потребою, а те, що було звичним, стало ледь не розкішшю. Гостям довелось пристосовуватись до нових реалій, а власникам — змінювати формати, щоб утриматись на плаву.

Тож яких змін чекати ресторанній індустрії та на що звернути увагу в найближчому майбутньому? Факультет готельно-ресторанного і туристичного бізнесу зібрали дванадцять найактуальніших трендів:

+тренди 2021 ресторанного бізнесу
1. Доставка

Найголовнішим посткарантинним трендом у 2021 році стане доставка. Навіть якщо вона й не може повністю замінити ресторанної магії, у яку поринає гість закладу, це тепер — наша нова реальність, яка диктує свої правила. Головну роль відіграватиме не якісне обслуговування, а якість та швидкість приготування їжі, креативне пакування й подача в тарі.

2. Dark kitchen

Формат, який став неабияк популярним під час пандемії, і надалі розвиватиметься. Dark kitchen не передбачає посадкових місць, а їжу готують тільки на доставку через вебсайти й соцмережі. Так чи інакше, усі аналітики сходяться на думці, що поширеність формату «темної кухні» наступного року тільки зростатиме.

3. Діджиталізація

Після посилених карантинних обмежень ресторанній галузі довелось швидко вводити онлайн-послуги або розвивати наявні сайти й сторінки в соціальних мережах, мобільні додатки та сервіси. У 2021 році нас усіх чекає ще глибша цифрова трансформація.

4. Локальні продукти

Залишатиметься тренд на локальні продукти. Дедалі більше шефів вивчатимуть потенціал природних інгредієнтів і вибудовуватимуть меню на основі сезонних продуктів, які можна легко знайти у своєму регіоні.

5. ЗСЖ та флекситаріанство

Мода на ЗСЖ лише посилить свої позиції в гастрономічній сфері. Дедалі більше людей прагнутиме урізноманітнити свій стіл корисною та здоровою їжею, а також відмовлятиметься від продуктів тваринного походження й солодощів. Паралельно набирає обертів тренд на флекситаріанство, в основі якого — рослинна дієта, яка дозволяє вживання м’яса.