Ягідний дощ: за що ми любимо полуницю із черешнею

Ягідний дощ: за що ми любимо полуницю із черешнею

Початок червня є зірковим часом головних солодощів, що знаменують прихід літа: полуниці й черешні. Vogue.ua розповідає, чому потрібно встигнути насититися цими ягодами, і ділиться простим рецептом чудового шербету.

+полуниця

Раніше ми вже писали, що ягоди — знахідка для ласунів, прихильників детоксу й тих, хто хоче бути завжди молодим. У них безліч корисних властивостей: від низької калорійності й насиченості антиоксидантами до позитивного впливу на здоров’я серця й можливого впливу на сповільнення росту ракових пухлин. Цього разу ми вирішили відмовитися від комплексного підходу й розібратися в тому, який вплив на наш організм мають ягоди полуниці й черешні та чи є в них побічні ефекти.

Полуниця

Полуниця є прекрасним джерелом вітамінів С і В9, мангану й калію. Вітамін С потрібен для імунної системи й здорової шкіри; вітамін В9, відомий як фолієва кислота, — для нормального росту тканин і особливо важливий для здоров’я вагітних жінок і літніх людей; манган і калій — для здорового функціонування більшості процесів, що відбуваються в організмі людини.

Ягоди полуниці на 91% складаються з води й багаті на рослинні сполуки, що можуть бути корисними для здоров’я серця й контролю рівня цукру в крові.

Черешня

Черешня, як і безліч ягід, є гарним джерелом вітаміну С, калію, клітковини та інших поживних речовин, потрібних нашому організмові для оптимального функціонування. Вся черешня, від жовтих до темно-бордових ягід, багата на антиоксиданти й протизапальні сполуки, які можуть знизити ризик хронічних захворювань і поліпшити загальний стан здоров’я.

Серед унікальних властивостей черешні є також потрібна більшості спортсменів здатність швидко відновлюватися. Вживання черешні, а особливо таких кислих плодів, може поліпшити спортивні результати, зменшити м’язові ушкодження й знизити чутливість.

Рецепт ягідного шербету

Ягідний шербет влітку — справжній порятунок від спеки й ідеальне рішення, коли хочеться з’їсти солодкий і освіжний десерт. Приємно, що для приготування шербету не потрібно багато часу й зусиль. Ідеальний рецепт десерту читайте нижче.

Інгредієнти:

2,5 склянки заморожених ягід;

2 ч. л. лимонного соку;

1—2 ст. л. меду або кленового сиропу;

2—3 ст. л. теплої води (якщо потрібно).

Приготування:

Помістіть всі інгредієнти, крім води, у блендер або кухонний комбайн. Подрібніть їх до однорідної маси, іноді зупиняючи процес, щоб краще подрібнити насіння. Додайте трохи води в разі потреби.

Перемістіть суміш у придатний для заморожування контейнер, закрийте його й залиште в морозильній камері на 2—3 години.

Подавати шербет можна зі свіжими ягодами або будь-яким топінгом на бажання.