Як не стати рабом стресу і напруги

Як не стати рабом стресу і напруги

Перший і напевно найважливіший фактор, для економії своїх нервових клітин - це Не намагайтеся все контролювати

Будь-яка проблема складається з 50% факторів, які ми можемо контролювати, і інших 50%, які нам непідвладні. Те, що вам під силу, залучає вас, як магніт притягує метал. Однак, зациклюючись на факторах, які ви не можете контролювати, ви автоматично налаштовуєте себе на стрес і знову потрапляєте в замкнене коло, виходу з якого не бачите.

+стрес

Пам'ятайте, що, коли ви затиснуті в лещатах стресу, концентруватися потрібно тільки на те, що в ваших силах виправити. Саме відчуття, що ви в змозі щось контролювати, збільшує вашу стресостійкість. Фактично навіть однохвилинне візуалізація того, як ви змінюєте ситуацію на краще, наповнить вас позитивними емоціями і зменшить страх.

Друга порада, яка вам допоможе не зійти з розуму від стресу: Відсторонитись.

Якщо не видно просвітку і нічого не змінюється на краще, якщо навіть для досягнення скромного результату вам доводиться докладати надзусиль, саме час трохи відсторонитися від ситуації.

Застосовуючи принцип «розумної відстороненості» на практиці, ви, з одного боку, залучені в процес і вносите свій вклад, а з іншого боку, ви емоційно абстрагуєтесь від будь-якого результату ваших зусиль. Беріть участь тільки в тих боях, які гідні вашого часу і енергії. Проведіть межу: який негативний вплив ви зможете стійко прийняти, а яке ні? Пам'ятайте, що ви повинні залишатися за «здорову сторону» риси.