Знайди себе і робити те, що любиш!

Знайди себе і робити те, що любиш!

1. Чи є щось, що ви вже любите робити?

Чи є у вас хобі або щось, що ви любили робити в дитинстві, але ніколи не розглядали це як можливість для роботи? Якщо у вас вже є щось, що ви любите робити, ви вже попереду. Тепер вам просто потрібно дослідити можливості заробляти на цьому гроші.

2. Що ви читаєте?

Коли ви чимось захоплені — читайте про це годинами безперервно. Купуйти книги, журнали, читайте статті в інтернеті та покращуйте свої знання про тему, яка вас цікавить.

3. Мозковий штурм

Якщо на питання, як знайти свою пристрасть, відразу нічого не спадає на думку, візьміть аркуш паперу і почніть записувати ідеї. Це не обов'язково повинен бути організований список. Це може бути просто папірець, повний випадкових нотаток або навіть малюнків. Все це в кінцевому підсумку стане в нагоді пізніше.

4. Порозпитуйте оточуючих

Ймовірно, в житті є люди, якими ви захоплюєтеся, і в них є риси, які б ви теж хотівли виховати в собі. Дізнайтеся, як вони опинилися там, де вони зараз знаходяться, і чи відчувають вони, що знайшли свою пристрасть.

5. Не кидайте поки що свою роботу

Якщо ви знайшли своє покликання, свою пристрасть, то не варто одразу писати заяву про звільнення. Найкраще залишитися на роботі, поки ви вивчаєте можливості.

Ідеально, якщо ви можете займатися улюбленою справою як підробіток і отримувати дохід протягом декількох місяців або року. Це дасть вам можливість накопичити певні заощадження (а якщо ви займаєтеся власним бізнесом, вам знадобиться цей грошовий резерв), одночасно практикуючи необхідні вам навички.

6. Спробуйте спочатку

Найкраще перевірити свою нову ідею, перш ніж робити з неї кар'єру. Спочатку зробіть це як хобі або підробіток, щоб зрозуміти, чи дійсно це ваше справжнє покликання. Ви можете захопитися цією справою на кілька днів, але справжнє випробування полягає в тому, чи захопитеся ви нею принаймні на кілька місяців. Якщо ви пройдете цей тест, ви, ймовірно, знайшли своє покликання.

7. Проведіть якомога більше досліджень

Знайдіть інших людей в інтернеті, які займаються тим, чим ви хочете заробляти на життя, і розпитайте їх про цю професію (справу). Скільки вони заробляють, і яка підготовка та освіта їм знадобилася? Які навички необхідні, і як вони починали свою кар'єру? Які рекомендації вони мають? Часто ви побачите, що люди більш ніж готові давати поради.

8. Практикуйтеся, практикуйтеся і ще раз практикуйтеся

Якщо ви хочете заробляти гроші та бути професіоналом — вам потрібно мати професійні навички. Станьте дуже хорошим у своїй майбутній кар'єрі, і ви будете заробляти на ній гроші. Практикуйтеся годинами безперервно і навчіться зосереджуватися; якщо це те, що ви любите, практика повинна бути чимось, чим ви хочете займатися і що приносить задоволення від життя.

9. Ніколи не здавайтесь

Цілком можливо, що спочатку ви не зможете знайти свою пристрасть. Однак, якщо ви здастеся через кілька днів, ви напевно зазнаєте невдачі. Продовжуйте намагатися, якщо потрібно, місяцями поспіль, і ви врешті-решт знайдете її.