
Даша Малахова: «Вигадуйте, аналізуйте, дійте!»
Київський національний університет культури і мистецтв неодноразово знайомив своїх студентів зі знаковими постатями та видатними експертами у сфері громадських і політичних комунікацій, індустрії моди, шоу-бізнесу, реклами, телебачення, науки, ІТ, політики та економіки.
На цей раз до першокурсників Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу завітала популярна телеведуча, акторка Київського академічного драматичного театру на Подолі, ведуча кулінарних проектів «Kartata Potata» і «Школа смачного життя», успішна рестораторка Даша Малахова.
Представив харизматичну гостю декан Факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, кандидат культурології, доцент Ігор Комарніцький.
За словами Даші, історія її життя та початок кар’єри неймовірно схожі на сюжет голлівудських блокбастерів, адже вікно у світ телебачення відчинилося для дівчини майже випадково: «Під час зйомки для відомого журналу Cosmopolitan я радо подарувала своїй стилістці популярний зволожуючий бальзам для губ, привезений мною із США. З того моменту пройшло 2 роки. І ось я стою біля «Нового каналу» з касетою першого випуску «Kartata Potata», безуспішно намагаюся пробратись крізь зачинені двері і раптом чую радісний вереск: «Малахова! Оце так зустріч!». Виявилося, що це була та сама дівчина, якій я подарувала бальзам. На той час вона вже працювала головною стилісткою на телеканалі. Ось так, завдяки давній знайомій, я і потрапила до кабінету головного продюсера, який втілив мою мрію у реальність. Після цього я зробила важливий висновок у своєму житті: якщо будеш сердечним з іншими, добро обов’язково повернеться».
Під час зустрічі телеведуча порадила студентам брати за основу її формулу успіху – «пахати», щоб боліли руки, німіли ноги, а родичі впізнати не могли», залишати за собою добрі враження та працювати не тільки заради грошей і слави.
Відповідаючи на запитання щодо назви кулінарного шоу «Kartata Potata», Даша розповіла, що назву успішного проекту вигадав її тато: «Ми хотіли, щоб назва телепрограми була позитивна, життєстверджуюча і запам’ятовувалась, як пісня «Hakuna Matata». Трохи поміркувавши, батько запропонував «Картата», а я відповіла у риму «Потата». Так і народилась назва кулінарного проекту «Kartata Potata».
Серед головних рис професійного менеджера ресторатор виділила людяність, гуманність і розуміння людської психології, відзначивши: «Я за те, щоб людям давали рибку, а не вудочку.
Проживіть життя так, як вважаєте за потрібне. Робіть все можливе для здійснення мрії. Не вистачає грошей? Закладіть квартиру, візьміть кредит у банку. Це буде суттєвим поштовхом до майбутнього успіху. Вийдіть із зони комфорту. Наповніть себе і своє життя позитивом!» – з усмішкою звернулася до творчих студентів Даша Малахова.
Наприкінці зустрічі відома гостя побажала КНУКіМівцям натхнення, безмежного джерела мотивації, розуміння особистої унікальності і додала: «Вигадуйте, аналізуйте, дійте!»