Катерина Пескова

Фіналістка «МастерШеф» Катерина Пескова на ФГРіТБ!

Мотивуючі майстер-класи від успішних особистостей – це невід’ємна складова навчального процесу студентів Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу. Кожного тижня молодь із задоволенням переймає практичний досвід у провідних спеціалістів обраної сфери.

Збагатитися новою цікавою інформацією від знаменитої гості зібралася ціла зала майбутніх професіоналів у готельно-ресторанній справі та туризмі.

Це й не дивно, адже до Університету культури завітала випускниця «МастерШеф», засновниця кондитерської «Rafinad» та популярна YouTube-блогерка Катерина Пескова. Тему майстер-класу обрали напрочуд актуальну і корисну молодому поколінню – «Бізнес з нуля: механізми, успіх та факапи».

На початку Катерина провела для слухачів невеличкий екскурс у своє фахове минуле. Варто зазначити, що бізнес-леді навчалася кондитерській справі протягом 10-ти місяців в Ізраїлі, а після повернення, практично відразу підкорювала своїми кулінарними здібностями телевізійний проєкт «МастерШеф». Відтоді дівчина відкрила мережу смаколиків «Rafinad» та готова поділитися неоціненними знаннями з іншими.

Спікерка акцентувала увагу колег-початківців на чотирьох фундаментальних складових процвітаючого бізнесу:

  1. Місце розташування. Виявляється, що вести справи в центрі міста – набагато складніше, ніж у спальному районі. Важливо дуже ретельно вивчити всі плюси та мінуси декількох варіантів, звернути увагу на транспортну розв’язку та атмосферність місця.
  2. Наступний пункт міцною червоною ниткою пов’язаний з попереднім. Від взаємодії клієнта з орендодавцем дійсно залежить вагомий відсоток якості функціонування справи. Тому краще одразу налагодити діалог та взаєморозуміння один з одним.
  3. На сьогоднішній день візитівкою будь-якого бізнесу є концептуальність, котра допомагає зайняти свою нішу на загальному ринку.

Наприклад, особливість мережі «Rafinad» полягає в її монокондитерстві. Заклади Катерини Пескової – єдині в країні можуть похизуватися ідеальним приготуванням найрізноманітніших тартів.

  1. Найвідповідальніший етап – підбір персоналу на роботу. До цього варто підійти з особливою уважністю як до професійних якостей кандидата, так і до його моральних принципів і переважаючих рис характеру.

Популярна блогерка наголошувала, що убезпечити себе від негараздів у кулінарному бізнесі можна – продумуючи все на крок уперед:

  • готувати план виробництва на декілька тижнів
  • вчасно створювати заготовки
  • та враховувати, що може піти на списання.

Михайло Поплавський подякував гості за інформативний майстер-клас і подарував гарний букет квітів на знак пошани.

«Сьогодні ви стартуєте в успішне майбутнє. Будьте переможцями та режисерами свого життя! Люблю, ціную, горджусь!» – звернувся до молоді Михайло Поплавський.