
Кулінарний майстер-клас Євгена Клопотенка
На Факультеті готельно-ресторанного і туристичного бізнесу відбувся майстер-клас бренд-шефа, переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5», випускника школи Le Cordon Bleu, категорія Cuisine (2016), кулінарного експерта, бізнесмена, телеведучого, засновника гастромайстерні «CONFITURE» та соціального проекту зі зміни культури харчування «CultFood» Євгена Клопотенка.
«Я зміню ваше уявлення про приготування їжі, смакові стандарти та відкрию нові грані кулінарного мистецтва. Ви маєте створювати, а не готувати за рецептом. Для цього достатньо потрібно трохи фантазії, мінімальних навичок і необов’язково дорогі продукти», – розпочав свій майстер-клас Євген.
Євген Клопотенко об’їздив чи не всю країну, щоб детальніше вивчити українську кухню, еволюціонувати її та показати світові, що за нею майбутнє.
Бренд-шеф розповів молоді про базові підходи у приготуванні страв, українську кухню майбутнього, смакові та ароматичні властивості їжі, а в практичній частині майстер-класу приготував дві незвичні та смачні закуски за власним авторським рецептом.
До складу першої входили: кілька, жарений буряк, копчена груша, корінь пастернаку, бузина та календула. Друга складалась зі згущеного молока, вершкового масла, соснових шишок, маку та синьої капусти. Здавалось би, як можна поєднати ці інгредієнти, але Євгену це успішно вдається. Він руйнує стереотипи та розкриває нові вражаючі смаки.
«Якщо ви хочете стати крутими, не заганяйте себе в рамки. Поєднуйте непоєднуване. Створюйте нові смаки!» – зауважив кулінарний експерт-віртуоз.
Декан Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Ігор Комарніцький подякував Євгену Клопотенку за інноваційний, фрешовий, модний і цікавий майстер-клас та запросив до Університету культури ще раз, аби вразити студентську молодь своїм новаторством і креативом.