
Тонкощі барної справи від Антоніни Цегельник
На Факультеті готельно-ресторанного і туристичного бізнесу випускниця КНУКіМ, бармен одного з найпопулярніших коктейль-барів міста Києва (Boutiquebar Biancoro), учасниця багатьох конкурсів із барної справи Антоніна Цегельник провела майстер-клас з організації робочого місця бармена та приготування і класифікації алкогольних напоїв. Захід пройшов у лабораторії «Організація ресторанного обслуговування» КНУКіМ.
Протягом зустрічі Антоніна поділилася особистим досвідом роботи в коктейль-барі, розповіла про тонкощі барної справи, дала професійні поради майбутнім фахівцям готельно-ресторанного бізнесу.
Майстер-клас складався з 2-ох частин: теоретичної та практичної. Теоретична частина була присвячена організації робочого місця бармена і класифікації міцних алкогольних напоїв. Бармен розповіла про походження таких алкогольних напоїв, як горілка, джин, ром та віскі, їх регіональні відмінності і специфіку сировини, з якої вони виготовляються. Під час практичної частини Антоніна Цегельник розглянула основні алкогольні бренди та познайомила студентів із технікою приготування коктейлів, що містять міцні спиртні напої.
У ході майстер-класу студенти-ресторатори не лише спостерігали за діями бармена, але й спробували самостійно приготувати найпопулярніші алкогольні коктейлі. Так, на основі горілки був презентований коктейль «Finlandia blackcurrant / Фінляндія блеккарент», на основі джину – «Cucumber joy / Огірковий захват», на основі віскі – «The Irish pear / Ірландська груша».
КНУКіМівці мали змогу власноруч попрактикуватися із шейкером в руках, використовуючи різноманітні техніки, запропоновані Антоніною Цегельник, що допомогло їм відчути себе справжніми барменами.